Unohtiko kansanedustaja puheensa julkisista kulkuvälineistä? Hurjasteli tonnien taksilaskun

29.04.2010 07:15 - Eeva Rajala

Ylinopeudesta itsenäisyyspäivänä kiinni jäänyt kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson on ajellut huikean taksilasku eduskunnan piikkiin. Vielä joulukuussa nainen vakuutteli, että tyytyy ajokieltonsa aikana julkisilla kulkemiseen.

Seiska-lehti kertoi, että kansanedustaja on ajellut alkuvuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana yli 2 600 euron taksilaskun. Kansanedustajat voivat käyttää taksia pääkaupunkiseudulla työmatkoihin, mutta kotimatkat pitäisi kulkea ensisijaisesti julkisilla.

Guzenina-Richardson myöntää, että hän on käyttänyt taksia myös kotimatkoillaan. Joukkoliikenne, kansanedustajan pitkät päivät ja pienen lapsen äitiys ovat vaikeasti yhdistettävissä. Naisen mukaan alkuvuosi on ollut todella kiireinen, eikä aina ole aikaa odotella junia tai busseja.

- Olen kiireisimpinä päivinä kulkenut taksilla aamun ensimmäiseen kokoukseen ja illalla kiirehtinyt viimeisestä kokouksesta taksilla kotiin, nainen kertoi Iltalehdelle.

Kansanedustaja esittää pahoittelunsa taksikuluistaan ja vakuuttaa hoitavansa työvelvollisuutensa jatkossakin.

Tälläkin hetkellä etenkin pääkaupunkiseudun työmatkalaiset joutuvat miettimään, miten pääsee helpoiten ja nopeimmin töihin. Junaliikenteessä on poikkeusjärjestely alkuviikosta sattuneen turman jäljiltä ja Helsingin Bussiliikenne -yhtiön työntekijät aloittivat eilen yllättäen lakon, joka kestää huomisaamuun.

Kilpailut

Uusimmat