Näin kauan kestää saada Helsinki puhtaaksi vapun jälkeen

29.04.2010 08:32 - Eeva Rajala

Helsingin keskustasta löytyy tänä vappuna ennätysmäärä roskakoreja ja -lavoja. Tästä huolimatta kaupungin palkkaamat siivoojat joutuvat rehkimään kauan saadakseen juhlijoiden kaikki vappuroskat siivottua.

- Kyllä siinä ainakin vuorokausi menee. Meillä on vapun aikana jo paljon henkilöitä paikalla ja voi muuten pyytää myös roskapusseja, jos ei itsellä ole mukana sellaista, kertoo Helsingin Rakennusviraston katu- ja puisto-osaston projektipäällikkö Elina Nummi Voicelle.

Juhlinnan jälkeen jo illalla alkaa sekä koneellinen siivoaminen keskustan alueella että ihmistyövoimalla toteutettu siivoaminen. Helsingin kaupungilla on käytössään vappuna kuutisenkymmentä siivoojaa. He putsaavat paikkoja koko yön läpi, jos paikat ovat todella törkyisessä kunnossa.

Nummi kertoi eilen, että varsinkin puistoalueille syntyy vappuna määrä jätettä ja uusin villitys ovat kertakäyttögrillihiilet. Niitä varten Helsingin Kaivopuistoon varattu omat jätetynnyrit, joissa on vettä. Näin yritetään välttää muun muassa roskispaloja.

Kilpailut

Uusimmat