Miss Helsinki kehottaa välttämään solariumia - Rusketa itseäsi mieluummin näin

07.05.2010 13:48 -

Hiljattain kerroimme siitä miksi solariumin sijaan kannattaa ennemmin käyttää itseruskettavia tuotteita hankkiakseen päivetystä. Samoilla linjoilla on myös Miss Helsinki Sofia Ruusila.

Sofia Ruusila kertoi Voicelle kokeilleensa myös suihkurusketusta, muttei se oikein sopinut hänelle. Neito ruskettaakin hipiäänsä mieluummin kaupasta saatavilla tuotteilla, eikä makaamalla solariumissa.

- Solarium on todella huono iholle, olen nähnyt siitä varoittavia esimerkkejä. Ihan tällaiset suihkutettavat kaupasta saatavat tuotteet ovat minusta hyviä ja ne antavat minusta hyvän korostukset. Myös päivettävillä kosteusvoiteilla saa minusta todella hyvän korostuksen, Sofia Ruusila kertoi.

Neidon mukaan nuorena ei välttämättä ota huomioon sitä, että solarium vanhentaa ihoa kaksinkertaisesti ja varoittavan tuloksen huomaa liian myöhään.

Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Matti Rautalahden mukaan erityisesti nuoret ovat tietämättömiä solariumin vaaroista, tai sitten ne koetaan turhan kaukaisiksi.

- Jos se ei ole kiinnostava seikka, mitä tapahtuu joskus myöhemmin kun ihosyöpä alkaa tulemaan ajankohtaiseksi, niin sen luulisi kiinnostavan, että solarium vanhentaa ihoa. Solariumin käyttö kaksinkertaistaa ihon vanhenemista, Rautalahti kertoi Voicelle aiemmin.

Kilpailut

Uusimmat