Uutisvuodosta uutisankkuriksi: Peter Nyman listasi mieleenpainuvimmat uutishetket

12.05.2010 08:27 - Eeva Rajala

Uutisvuodon tuomarina tunnettu Peter Nyman aloittaa MTV3:n uutisankkurina elokuussa. Toimittaja-tuottaja listaa nyt Iltalehdessä eniten mieleen jääneet uutiset oman elämänsä ajalta.

Näistä uutisista ensimmäinen ajoittuu vuoteen 1969, jolloin suoritettiin ensimmäinen kuulento. Peter oli tuolloin 3-vuotias ja kyseinen uutinen ensimmäinen muistikuva uutistapahtumasta. Hän muistaa tunteen jostakin mullistavasta tapahtumasta.

Vuodelta 1975 Nymanin mieleen ovat painuneet uutiskuvat Vietnamin sodan päättymisestä. Nuorena koululaisena Peter muistaa kuvat Saigonista ja helikoptereista.

Toimittajanuransa ensimmäinen suuri uutistapahtuma tuli kuitenkin paljon lähempää. Vuonna 1994 autolautta Estonia upposi ja Peter oli tuolloin Maikkarin Mediapeli-ohjelman juontaja-toimittaja. Hän mietti tuolloin, miten pystyy välittämään niin rankan aiheen katsojille.

Peter Nymanin koskettavimpien uutishetkien top5-listalle mahtuu vielä mukaan kaksi 2000-luvun suurta tragediaa. Vuoden 2001 WTC:n terrori-iskun uutisointia Peter oli seuraamassa lomalla kotonaan.

- Ensimmäinen reaktioni oli epäusko. Normaalina pidetty arkitila murtui yllättäen, Peter muistelee Iltalehdessä.

Myös vuoden 2004 tsunami on Peter Nymanin koskettavimpien uutisten listalla. Maikkarin uutena uutisankkurina aloittava Nymankin kertoo tulevaisuuden tragedioista television uutislähetyksissä. Mies kertoo, että tunteetkin voivat näkyä pinnassa.

- Uutisankkurikin on vain ihminen. Jos omat tunteet tulevat pintaan, sekin on elämää.

Kilpailut

Uusimmat