Suomalainen tuotantoyhtiö ällistyi: Ulkomaalaisfirma vaati YouTubessa trailerin tekijänoikeuksia itselleen

17.05.2010 15:20 -

Iron Sky -elokuvaa valmisteleva Energia Productions sai viestin YouTubelta, että Reti in Rete -niminen yritys vaatii Energian suurhankkeen trailerin oikeuksia itselleen.

Energia kertoi yllättävästä käänteestä Twitter-sivuillaan tänään. Energialta muistutetaan, että sekä kuvan että äänen tekijänoikeudet ovat heidän - eli tekijöiden - hallussa. Energian webmaster Jarmo Puskala tarkentaa tilannetta Voicelle.

-Olemme lähestyneet YouTubea asian tiimoilta, mutta vielä emme osaa tarkasti sanoa mistä tämä johtuu. Käytännössä vaihtoehdot ovat ne, että YouTuben tunnistusautomatiikassa on jonkinlainen bugi, tai sitten tämä yritys on tahallaan vaatinut meidän materiaalin tekijänoikeuksia, Puskala kertoo.

Iron Skyn trailerin oikeuksia vaatinut yritys Reti In Rete näyttää Energian suorittaman pikaisen tarkastelun jälkeen omistavan, tai ainakin väittää omistavansa, oikeuksia lukuisten elokuvien trailereihin YouTubessa.

Energia odottelee vastausta YouTubelta asiaan, ja lupaa tiedottaa ratkaisusta sekä Twitter-tilillään osoitteessa www.twitter.com/energia että nettisivuillaan osoitteessa www.ironsky.net heti kun lisätietoja saadaan.

Katso traileri alta.

Kilpailut

Uusimmat