Brittitähti uutuusroolistaan: Epäterveellinen cocktail

20.05.2010 12:49 - Eeva Rajala

Brittiläinen konkarinäyttelijä Sir Ben Kingsley näyttelee eilen ensi-iltansa saaneessa Prince of Persia -elokuvassa. Kingsleyn roolina on olla kuninkaan veli, eli perheen kateellinen kakkonen.

Kingsley kertoo Voicelle, miten hänen roolihenkilössään taistelevat keskenään sekä ahneus että kateus. Kyseessä on epäterveellinen cocktail ahneutta ja kateellisuutta. Kunnianhimo on miehen mukaan hyvä asia, mutta jos se perustuu kateuteen ja katumukseen, siitä tulee ahneutta.

- Kuninkaallisessa perheessä joku voi elää hyvinkin kakkosena ja olla hyvä veli kuninkaalle, olla hyvä eno kuninkaan lapsille ja olla älykäs neuvonantaja hoville. Roolihenkilölleni tämä ei kuitenkaan ole tarpeeksi, Kingsley toteaa.

Elokuva tuottaja Jerry Bruckheimer kertoi taannoin, että Kingsley on täydellinen näyttelijä kyseiseen rooliin. Mies ei itse tiedä, mikä tekee hänestä niin täydellisen. Rooli oli Oscar-voittajalle kuitenkin hyvin palkitseva.

- Minulle selvisi, miksi roolihahmoni käyttäytyy noin. Jos en ymmärtäisi sitä, hän olisi vain tavallinen elokuvien paha poika, eikä se kiinnostaisi minua. Kiinnostavaa on, miksi hän on niin motivoitunut siirtämään kaikki esteet tieltään koko universumin laajuudelta, jotta pääsisi kuninkaaksi, ykköseksi, Kingsley selventää.

Kingsleyn kenties mahtavin rooli oli 80-luvulla tehdyssä elokuvassa Gandhi. Elokuva voitti aikoinaan kahdeksan Oscaria, Kingsley pokkasi parhaan miespääosan pystin.

Kilpailut

Uusimmat