Ruotsin päävalmentajan mauton päätös – aikalisä vajaa sekunti ennen pronssijuhlia

24.05.2010 07:46 - Eeva Rajala

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja syyllistyi monien mielestä eilisessä MM-pronssipelissä epäurheilijamaiseen käytökseen.

Bengt-Åke Gustafssonin päätöstä ottaa aikalisä aivan kolmannen erän loppuun pohdittiin kiivaasti sekä kotikatsomoissa, Ylen kisastudiossa ja Antero Mertarannan selostuskopissa.

Ruotsin 3 - 1-voitto Saksasta oli aikalisää otettaessa selvä, mutta Gustafsson todennäköisesti halusi herkutella joukkueen kanssa kunnolla viimeisen kerran ennen kuin siirtyy päävalmentajan pestistä sivuun. On myös uumoiltu, että valmentaja halusi tällä tavalla näyttää kriittiselle ruotsalaismedialle.

Monien mielestä kyseessä oli vain lapsellinen päätös, jolla haluttiin vain pilkata vastustajaa. Muun muassa maalivahti Pasi Nurminen kritisoi kisastudiossa päätöstä sanoen sen olleen "aivan tyylitön teko". Suomen Leijonien entinen päävalmentaja Hannu Aravirta oli samoilla linjoilla. Hänen mukaansa temppu olisi saanut jäädä tekemättä, sillä tuollainen tuntuu äärimmäisen pahalta vastustajan puolella.

Kilpailut

Uusimmat