Vaateyrittäjä Susanna Penttilä: Halpaliikkeiden kanssa vaikea kilpailla

26.05.2010 15:36 -

Ferrer-vaateliikettä luotsaava Susanna Penttilä on pitkän linjan yrittäjä. Hän on luovinut läpi 90-luvulla Suomea ravistelleen rajun laman. Penttilän mielestä 2000-luvun lopun taantuma oli kuitenkin eri tavalla haastava.

Playboy-poseerauksestaan tunnettu Penttilä on parhaillaan äitiyslomalla, mutta hoitaa samanaikaisesti myös liikkeensä asioita muutamana päivänä viikossa.

Ainoastaan 18-vuotiaana yrittäjän saappaisiin hypännyt nainen muistaa hyvin 1990-luvun laman. Susanna Penttilä arvelee, että edellinen lama oli pahempi kuin meneillään oleva taantuma, mutta sanoo halpavaateketjujen aiheuttaneen kilpailua.

- Silloin 90-luvulla lähdettiin Ruotsista Dinskosta ostamaan kenkiä. Keskustan halpaliikkeiden kanssa on vaikea kilpailla. Yksityisyrittäjänä joutuu tekemään paljon itse töitä. On pakko miettiä koko ajan, työt tulevat kotiin: olen varastomies, siivooja toimitusjohtaja, Penttilä sanoo Voicen haastattelussa.

Susanna Penttilä on nykyisin kiitollinen, ettei päässyt hakemaansa kouluun. Hän arvelee, että jos olisi käynyt koulun penkillä lukemassa yrittäjyyttä, oma liike olisi saattanut jäädä perustamatta.

- Asuin vielä kotona, joten se helpotti yrityksen alun kanssa. Isä sanoi, että ota tämä opiskelun kannalta. Sanoisin, että kolmessa vuodessa näkee, mihin suuntaan yritys on menossa.

Kilpailut

Uusimmat