Kostautuuko Sinkkuelämää 2:n suuri hehkutus?

01.06.2010 13:39 - Eeva Rajala

Odotettu Sinkkuelämää 2 saa ensi-iltansa huomenna. Elokuvasta on puhuttu lähikuukausien aikana paljon, mutta suuri määrä puhetta saattaa myös kostautua.

On spekuloitu, mitä elokuvassa tapahtuu ja pitävätkö kuullut huhut paikkansa: Kuka menee nyt naimisiin? Kukoistaako Carrien ja Kihon rakkaus? Mitä tapahtuu, kun Aidan palaa kuvioihin ja mitä Aidanille kuuluu? Onko se vielä yhtä ihana, tai ihanampi kuin Kiho? Kuka tulee raskaaksi? Millaisia ihania vaatteita naisilla on yllään? Ja ketä minä muistutan tämän elokuvan jälkeen?

Joihinkin ennakkokysymyksiin elokuva vastaa, jotkut kysymykset jäävät vaille vastausta tai niitä ei edes käsitellä elokuvassa. Elokuvassa neljä kaverusta lähtee arjen taakkaa pakoon ilmaiselle matkalle Lähi-idän Abu Dhabiin. Katsojan kiinnostus herää heti, millaisiin kommelluksiin naiset itsensä tuppaavat.

Ja niitä kommelluksia riittää. Tylsäksi elokuvaa ei voi kuvata; tapahtumia ja silmänruokaa elokuvassa riittää ja moni katsoja nauttii varmasti mojovista nauruista. Todennäköisesti moni jää kuitenkin miettimään elokuvan jälkeen "No, mitä sitten tapahtuu? Oliko tämä tässä?"

Elokuvassa käsitellään pintapuolisesti naisten vanhenemista, avioliitto-ongelmia ja uskottomuuttakin. Roolihahmoista on todennäköisesti haluttukin tehdä hieman vanhentuneen näköisiä, sillä ensimmäisen elokuvan ja tv-sarjan loisto on lähtenyt roolihenkilöiden kasvoilta ja olemuksesta. Toisaalta roolihahmojen ongelmat - tai paremminkin ongelmanratkaisutyylit - tuntuvat silti olevan teinityttöjen ratkaisujen luokkaa.

Katsoja jää kaipaamaan menemistä pintaa syvemmälle, kuten ensimmäisessä elokuvassa. Siinä esitettiin raastavan todelliseen sävyyn, miten Carrien sydäntä särkee, kun Kiho onkin ilmoittanut, ettei haluakaan mennä naimisiin. Aitoa tunteiden vuoristorataa ei kakkoselokuvasta löydy, erikoista muotia sitäkin enemmän.

Elokuvassa on Sinkkuelämää 1:n tavoin paljon muotia ja on mukaan päässyt myös suomalaissuunnittelijan rahityylinen pyöreä ottomaani. Tosin tällä kertaa katsojalle tulee mieleen, onkohan tässä muotiasiassakin menty hieman yli hyvän maun. Carriella, Samanthalla, Mirandalla ja Charlottella on toistaan erikoisempia vaatteita yllään, eikä erikoisuus ole välttämättä aina hyvä juttu.

Pitää sitten elokuvan tarinasta ja juonesta tai ei, Sinkkuelämää 2 tuo ihanat ja kaivatut ystävykset taas lähemmäs katsojan omaa elämää. Heidän kommelluksistaan voi ottaa mallia tai niille voi tyytyä naureskelemaan. Ja ennen kaikkea katsoja voi taas elokuvan jälkeen kysyä itseltään: Kuka neljästä haluaisin itse olla? Ja ketä oikeasti muistutan?

SINKKUELÄMÄÄ 2 (2010)

Tähdet: * * *

Ensi-ilta: 2.6.2010

Ohjaus: Michael Patrick King

Pääosissa: Sarah Jessica Parker, Kristen Davis, Kim Catrall, Cynthia Nixon, Chris Noth.

Kilpailut

Uusimmat