Yllätystausta: Daniel Westling suomalaista sukua!

08.06.2010 07:32 - Eeva Rajala

Ruotsin kruununprinsessa Victorian kanssa naimisiin menevä Daniel Westling on tuoreen kirjan perusteella suomalaista sukua. Harrastelijatutkijan julkaiseman teoksen mukaan Daniel on sukua Suomen presidentti Svinhufvudille.

Tutkija Björn Engström kertoo Svenska Dagbladetissa, että Daniel juuret ovat Ruotsin ikivanhassa aatelistossa ja tulevalla prinssillä tosiaan on sukulaisuusside Svinhufvudiin. Lisäksi Danielin taustalta löytyy toinen suomalainen aatelissuku, Båth. Heidän edustajiaan ei enää ole elossa.

Sen sijaan Svinhufvudin edustajia löytyy. Iltalehden mukaan Suomen ritarihuoneen johtokuntaan kuuluva Eino Svinhufvud pitää paljastusta mielenkiintoisena. Hän aikoo selvittää asiaa lisää.

Ruotsissa on tavanomaista puida kuninkaallisten mielitiettyjen taustoja, onko henkilö liian tavallinen prinsessalle tai prinssille. Danielia saatettiin aluksi pitää liian tavanomaisena eikä välttämättä parhaana sulhokandidaattina Victorialle. Nyt samaisessa tilanteessa on prinssi Carl Philip, jonka suhde alastonmallinakin toimineeseen Sofia Hellqvistiin kiristää välejä Ruotsin hovissa.

Kilpailut

Uusimmat