Lehti: Ruotsin kuningas riidoissa turvallisuuspoliisin kanssa häiden turvatoimista

15.06.2010 07:34 - Eeva Rajala

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin häihin on enää neljä päivää. Turvatoimet ovat huipussaan ja hovi on valmistautunut kaikkeen.

Ilta-Sanomien mukaan Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa on riitaantunut turvatoimien takia muun muassa Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpon kanssa. Kuningas toivoo, että kansa saisi tulla mahdollisimman lähelle Tukholman katuja hevoskärryillä ajavaa hääparia. Häistä kun pitää kuninkaan mukaan tulla kansanjuhla.

Poliisi onkin neuvotellut useaan otteeseen asiasta hovin kanssa. Expressen-lehden mukaan neuvottelut eivät ole edenneet aina sopuisasti. Säposta kuitenkin kiistetään väitteet ja kerrotaan, että kulkueeseen on valmistauduttu pitkään ja kaiken uskotaan menevän loistavasti.

Äärimmäisiä turvatoimia tarvitaan, sillä Tukholman kaduille odotetaan jopa neljännesmiljoonaa katsojaa. Lukuisia turistihäävieraita saapuu ympäri Ruotsia ja paljon myös ulkomailta. Hääparin ja vieraiden juhlapäivää turvaa muun muassa 2 000 poliisia.

Turvatoimet hääseremonian aikana ja sen jälkeen ovat siis tiukat. Hovi haluaa varautua myös kaikkeen muuhun, mikä voi mennä mönkään. Tukholman suurkirkkoon on vihkimisen ajaksi pestattu lääkintäryhmä. Jos jotain odottamatonta tapahtuu seremonian aikana, ryhmä on valmiina toimeen.

Hovin hääkoordinaattori kertoo Aftonbladet-lehdessä, että lääkintäryhmä on kaikkia häävieraita varten, ei ainoastaan vihkiparia ja muita kuninkaallisia. Vihkiseremoniaa tulee seuraamaan yli 1 000 vierasta.

Kilpailut

Uusimmat