Vesa-Matti Loiri herkistyi - dokumentin tunnelataus tulee yllätyksenä

01.09.2010 10:33 - Eeva Rajala

Koko kansan rakastamasta Vesa-Matti Loirista kertova dokumenttielokuva Vesku saa ensi-iltansa tulevana perjantaina. Loiri kertoi Voicelle herkistyneensä elokuvaa ensimmäistä kertaa katsoessaan.

Loiri näki elokuvasta aikaisemman version noin puolitoista kuukautta sitten kotonaan. Mukana pätkää katsomassa olivat hänen tyttärensä Jenni ja poikansa Ukko ja Sampo.

- Kun elokuva loppui, minua nolotti, kun vähän liikutuin sitä katsoessa. Käännyin toiseen suuntaan. Sitten huomasin, että Ukko, Sampo ja Jenni katsoivat samalla tavalla poispäin, Loiri muistelee Voicelle.

Loirin mukaan oli aika yllätys, että elokuvaa katsoessa tunne tulee noin vahvasti. Se on miehen mukaan ohjaaja Mika Kaurismäen hienoutta. Se ei ole tahallaan itkettämistä. Kaurismäellekin oman ohjaustyön tunnelataus tuli yllätyksenä. Hän koki ensimmäistä kertaa sen, että työkaverit herkistyvät katsoessaan elokuvaa.

- Olin tekemässä jälkitöitä, värimäärittelyä, niin siellä kollega alkoi näpistellä tavaroitaan ja katsoa alaspäin. Kysyin, eikö hän pidä elokuvasta. Työkaveri olikin kaivanut työkalupakistaan nenäliinaa, Kaurismäki kertaa.

Kaurismäki kertoi halunneensa tehdä elokuvan, joka koskettaa ja on emotionaalinen, mutta sitä ei tarvitse pakottaa. Elokuvassa komedia ja tragedia yhdistyvätkin maagisella voimalla. Elokuvassa paljon on aihetta nauruun, mutta myös itkuun. Vesa-Matti Loiri on kuitenkin onnellinen, ettei elokuvaa laitettu loppumaan Jean-Pierre Kuselan nauruun.

- Se oli hienoa, onneksi olkoon ja kiitos, Loiri sanoo ja kättelee vieressään istunutta Kaurismäkeä.

Kilpailut

Uusimmat