Leffaan mukaan popcornia vai nenäliinoja? Valitse suosikkisi ensi-iltojen joukosta

03.09.2010 11:12 - Eeva Rajala

Tänään ensi-iltansa saa peräti kuusi uutta elokuvaa. Puhutuimmat niistä ovat taiteilija Vesa-Matti Loirista kertova dokumenttielokuva Vesku sekä Angelina Jolien tähdittämä toimintaelokuva Salt.

Dokumenttielokuva Vesku kertoo kaunistelematta, millaisia ovat olleet Vesa-Matti Loirin elämän nousut ja laskut. Loiri avautuu elokuvassa vaikeistakin asioista, kuten oman poikansa kuolemasta. Elokuvateatteriin kannattaa varata mukaan nenäliinoja, sillä elokuva koskettavuus yllättää. Se yllätti myös itse Vesa-Matti Loirin.

Salt-elokuva kertoo Evelyn Salt -nimisestä CIA-agentista. CIA:n kuulusteluihin saapuu vanha venäläisvakooja, joka alkaakin kuumottaa agenttia tämän menneisyydestä. Mies väittää, että Evelyn Salt on venäläinen vakooja. CIA ei tietenkään ota kevyesti tällaista ilmoitusta ja niin käynnistyy massiivinen takaa-ajo.

Tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin draamaelokuva Submarino kertoo kahdesta veljestä. Veljekset ovat kulkeneet elämänsä omia polkujaan, kunnes äidin kuolema tuo heidät taas yhteen. Elokuvaa voisi kuvata yhdellä sanalla: rankka.

Komediaelokuva Vampyyrien imussa parodioi kaikki hittivampyyrielokuvia. Jos olet puritanismi, kun on kyseessä Twilight tai True Blood, niin elokuva ei ole sinua varten. Elokuvassa kyytiä saa muun muassa Lady Gaga.

Draamaelokuva Enter The Void kertoo sisaruksista Oscarista ja Lindasta. Oscar on huumediileri ja Linda strippaaja. Eräänä yönä poliisi ampuu Oscarin kuoliaaksi, mutta Oscarin sielu ei lähde maan päältä mihinkään. Hän kun on aiemmin luvannut sisarelleen, ettei jätä tätä koskaan yksin.

Kilpailut

Uusimmat