Teatteripäällikkö häiriköinnistä: Puhuminen ei kuulu leffateattereihin

10.09.2010 11:31 - Eeva Rajala

Moni elokuvateatteriasiakas on saattanut menettää hermot kesken elokuvan jostain kuuluvan kuiskuttelun takia. Helsingin Tennispalatsi teatteripäällikkö Heikki Mäkelä kertoo, ettei puhuminen oikeastaan kuuluisikaan teatterisaliin.

- Kun puhutaan elokuvan kommentoimisesta ja kovaan ääneen puhumisesta, niin mielestäni se ei kuulu teatterisaliin, Mäkelä kertoo Voicelle.

Tosin asia riippuu Mäkelän mukaan myös leffasta. Jos on meneillään joku toimintaelokuva, niin varovainen puhuminen saattaa olla ok. Mäkelä olisi kuitenkin erittäin varovainen yleensäkin leffasalissa puhumisesta.

- Asiakkaat haluavat nauttia elokuvan omalla tavallaan ja siihen kuuluu häiriöttömyys.

Suurimpia häiriöitä ei esimerkiksi Helsingin Tennispalatsin leffanäytöksissä juuri ole tullut. 1,4 miljoonaa ihmistä käy vuosittain teatterin saleissa katsomassa elokuvia. Mikäli häiriöitä sattuu, kyseessä saattaa Mäkelän mukaan olla viikonloppunäytös ja joku tietynlainen elokuva.

- Kaikilla pitää olla mahdollisuus katsoa elokuvaa häiriöttömästi. Jos ei varoituksen jälkeen käytös korjaannu, joudumme poistamaan asiakkaan salista.

Häiriköiviä asiakkaita seulotaan jo salien ovilta pois. Esimerkiksi humalassa olevia asiakkaita, vaikka olisi ostettu lippu näytökseen, emme saliin päästä. Nollatoleranssia ei Mäkelän mukaan kuitenkaan saleihin ole.

Kilpailut

Uusimmat