Rakastettu Ankka-piirtäjä Don Rosa ihmettelee: Olen Suomessa kuin rock-tähti

21.09.2010 20:06 -

Aku Ankka -piirtäjä Don Rosa on nauttinut jo pitkään Suomessa ja koko Skandinaviassa suurta suosiota. Mies kertoi Voicelle tämän olevan edelleen hämmästyttävää, kotimaassaan häntä kun ei juuri tunneta.

Rosa muistelee, kuinka 90-luvun alussa ensimmäisiä kertoja Suomessa käydessään hän oli ollut hämmennyksen vallassa. Täällä Aku Ankan nauttima suosio on hurjaa, kun taas Yhdysvalloissa sarjakuva-alalla on pidemmän aikaa mennyt heikommin.

- On uskomatonta, sillä kotona Yhdysvalloissa edes naapurini eivät tiedä kuka olen. Täällä olen vuorostani kuin rock-tähti. Onneksi asun toisaalla, sillä enhän minä kestäisi tätä joka päivä, Rosa nauraa.

Ensimmäisen Aku Ankka -tarinansa vuonna 1987 tehnyt mies sanoo, että on pyrkinyt pitämään rakastetut Ankka-hahmot samanlaisina, kuin mitä ne legendapiirtäjä Carl Barksin aikaan olivat. Ainoan muutoksen on kokenut Roope Ankka.

- Siinä vaiheessa kun minulle selvisi, että tekisin useampia tarinoita, joissa Roope olisi mukana, minun oli hieman muutettava hänen luonnettaan. En pystynyt pitämään häntä ainoastaan ahneena, sillä ahneudessa ei ole mitään miellyttävää. Olen muuttanut Roopea ehkä pelkän rikkauden metsästäjästä enemmänkin erilaisten palkintojen etsijäksi.

Don Rosan Aku Ankka -kirja Pako kielletystä laaksosta on kaupoissa nyt.

Kilpailut

Uusimmat