IS: Uusi näytelmä aiheuttaa pahennusta – pääministerin lisäksi Merja Vanhasta pilkataan

06.10.2010 07:47 - Eeva Rajala

Helsingin kaupunginteatterin uusi Koljatti-näytelmä on saanut aikaan ihmettelyä. Ilta-Sanomien mukaan kummastusta on herättänyt ex-pääministeriämme muistuttavan Pekka Lahnasen ex-vaimo Erja Lahnanen.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajan Matti Apunen halveksuu Erja Lahnasen hahmon mukana oloa erityisesti sen takia, että hahmo yrittää olla eräänlainen karikatyyri Vanhasen ex-vaimosta Merja Vanhasesta. Apusen mukaan näytelmässä irvaillaan suorasukaisesti matalaa profiilia eronsa jälkeen vetäneelle naiselle.

- On hyvin alhaista, että tällainen hahmo on kirjoitettu näytelmään sisään...Merja Vanhasen ei pitäisi joutua sellaisen käsittelyn kohteeksi, mitä näytelmä hänen julkisuuskuvalleen tekee, Apunen kertoo lehdessä puolustaen yksityisyydensuojastaan nauttinutta Merja Vanhasta.

Jari Tervon romaaniin perustuvan näytelmän tekijät ihmettelevät kritiikkiä. Erja Lahnanen on näytelmässä esillä vain parin minuutin ajan. Muun muassa ohjaaja Raila Leppäkoski sanoo suorasti, että kaikki hahmot ovat fiktiivisiä ja sen pitäisi tulla katsojillekin selväksi.

- Tähän on turha kommentoida sen enempää. En suostu lähtemään tähän leikkiin, Leppäkoski kertoo.

Leppäkosken mukaan sananvapauteen kuuluu myös se, että taiteilijoilla on vapaus ilmaista muun muassa teatteritaiteella erilaisia asioita.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat