IS: Jari Tervo suututti katsojat Raamatunheittelyllään

26.10.2010 08:41 - Karoliina Kotala

Kirjailija Jari Tervo hauskuutti viime lauantaisessa Uutisvuoto-ohjelmassa yleisöä heittämällä Raamatun lattialle. Kaikkia ohjelman katsojia tempaus ei kuitenkaan miellyttänyt.

Ohjelmassa Tervo heitti Raamatun lattialle mielenosoituksena käydylle keskustelulle Raamatun kirjaimellisesta tulkinnasta. Nyt papit ovatkin raivostuneet Tervon tavasta käsitellä Raamattua.

- Sehän on pyhäinhävästys! Jos kirjailija Tervo luulee olevansa vapaa ja vaikuttavansa katsojiin, niin tuollainen toimintahan loukkaa useimpia ohjelman katsojia, kyseisen jakson netistä katsonut kirkkohallituksen perheasiain johtaja ja pappi Martti Esko ihmettelee.

Vaikka Tervon tempausta verrataan pappien toimesta jopa Muhammedin pilapiirroksiin, eivät kaikki ole ohjelmasta kuitenkaan pahastuneet. Julkkispappi Jaakko Heinimäki ei ole järkyttynyt kuullessaan tapahtuneesta.

- Raamattuhan on paperia ja painomustetta, Heinimäki kommentoi kohua.

Pappien lisäksi kriittistä palautetta on tullut myös katsojilta, mutta YLE Viihteen tuottaja Tuula Länsisalmen mukaan palautteiden määrä on ollut normaali. Tervo itse ei ollut myöskään saanut palautetta tempauksestaan maanantaihin mennessä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat