IS: Hämmennystä kokoomuksen pikkujouluissa: tutun oloinen pukki yllätti juhlijat

12.12.2010 12:01 - Katariina Näreaho

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma yllätti kokoomuslaiset eduskuntaryhmän pikkujouluissa. Juhlijat hämmentyivät paikalle saapuneesta joulupukista - punanutun ääni kun kuulosti varsin tutulta.

Kokoomuksen pikkujouluja vietettiin keskiviikkona Helsingin Munkkiniemessä. Paikalle saapui tottakai myös joulupukki, joka aiheutti juhlakansan keskuudessa kuhinaa. Kansanedustaja Ben Zyskowicz muisteli Ilta-Sanomille monen supatelleen, että pukin ääni muistuttaa kovasti Eero Heinäluomaa. Epäuskoisena ihmiset kuitenkin totesivat, ettei se voinut olla totta.

Totuus tuli kuitenkin ilmi myöhemmin illalla, kun Heinäluoma saapui pukin poistuttua kokoomuslaisten kanssa juhliin kahville. Idea vierailuun oli lähtenyt kokoomuksen eduskuntaryhmän virkailijoilta.

- Ajattelin, että kun olemme koko syksyn ajan ahdistelleet kokoomusta, voimme tuottaa myös pientä iloa, Heinäluoma kertoo lehdelle.

Tapansa mukaan joulupukki toi myös juhlijoille lahjoja. Valtionvarainministeri Jyrki Katainen sai ruplia ja dollareita, joita mies voisi käyttää euromaiden pelastusoperaatiossa. Zyskowicz sai pullapitkon.

- Ben on ottanut Paavo Lipposelta vapautuneen eduskunna pullahiiren paikan, Heinäluoma selventää.

Pukkikeikka oli ilmeisen onnistunut, sillä Heinäluoman työpöydälle oli myöhemmin ilmestynyt punaviinipullo palkkioksi. Asiasta uutisoi ensimmäisena Verkkouutiset.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat