Wikileaksin perustajan profiili löytyi treffisivustolta

15.12.2010 13:49 -

Tällä hetkellä Lontoossa pidätettynä oleva Wikileaksin perustaja Julian Assange loi profiilin treffisivusto OKCupidiin. Tämä tapahtui ennen Wikileaksin perustamista.

Mashable-sivusto kertoo Assangen profiilin löytyneen bloggaajan kiinnitettyä huomiota HarryHarrison-nimimerkillä OKCupid-palveluun kirjautuneeseen mieheen, joka kuvien perusteella on Julian Assange. Myös asuinpaikka, eli Australia, täsmää.

OKCupidin tietojen mukaan edellinen kirjautuminen oli vuonna 2006, jolloin Assange perusti Wikileaksin, ja jolloin hän luultavasti tajusi jättää itsestään mahdollisimman vähän jälkiä nettiin.

Assange etsii suorapuheisessa ilmoituksessaan "eroottista ihmistä, joka ei tyydy ilmiselviin ratkaisuihin". Hän kehottaa profiiliin sopimattomia henkilöitä olemaan kirjoittamatta hänelle, sillä se olisi ajantuhlausta.

OKCupidin edustaja kertoo Mashablelle, että he eivät käpälöi kirjautumistietoja, joten edellinen kirjautuminen vuonna 2006 lienee aito. Tuolloin Assange oli vielä tuntematon australialaisohjelmoija, jolle kukaan ei varmasti olisi halunnut luoda valeprofiilia.

Assangen käyttämä nimimerkki Harry Harrison viitannee jenkkiläiseen scifi-kirjailijaan, jonka Ruostumaton teräsrotta -kirjoja on käännetty suomeksikin.

Katso kuvankaappauksia Assangen profiilista Mashablen sivuilla.

Kilpailut

Uusimmat