IS: Uutiskonkari Arvi Lind herää edelleen työpainajaisiin

18.12.2010 10:47 -

Suomen tunnetuin uutisankkuri, Arvi Lind, jäi eläkkeelle seitsemän vuotta sitten. Vaativa työ piti elimistön jatkuvassa stressitilassa, josta mies on alkanut pikku hiljaa toipua.

Tiistaina 70 vuotta täyttävä Lind kertoo Ilta-Sanomissa huomanneensa kuinka elimistön jännitystilat ovat vähitellen lauenneet työkiireiden hellitettyä.

-Eläkkeelle jääminen oli haikeaa, mutta huojentavaa. Fyysiset oireet kuten yskänrokko ja selkäkivut vaivasivat säännöllisin väliajoin, mutta niitä ei ole enää, Lind kertoo.

Hän sanoo niiden olleen työn aiheuttamia psykosomaattisia vaivoja. Hän myöntää, että työt tulevat vielä seitsemän vuoden jälkeenkin uniin.

-Herään painajaisiin, joissa tekniikka ei pelaa tai paperit ovat kadoksissa. Eivät ne ole niin kaameita painajaisia, että heräisin hiessä, Lind kertoo, mutta sanoo asioiden painavan edelleen mielessä.

Samalla konkari paljastaa olevansa huolissaan uutistyön tekijöistä. Hän kantaa huolta nuorten jaksamisesta.

-Minun aloittaessani uutisissa 1965, uutislähetyksiä oli päivässä kaksi. Nyt uutisia tehdään koko ajan. Ihmiset elävät nukahtamislääkkeillä, jotta jaksavat lähteä aamuneljältä taas töihin, Lind sanoo lehdessä.

Lähde: IS

Kilpailut

Uusimmat