Koskettavaa draamaa ja superanimaatio – tässä viikon ensi-iltaelokuvat

25.12.2010 12:10 - Eeva Rajala

Uudet elokuvat saapuvat tällä viikolla poikkeuksellisesti vasta tänään elokuvateattereihin joulun takia. Ensi-iltaelokuvia on tällä viikolla kuitenkin runsaasti.

Kenties kiinnostavin niistä on Narnian tarinat: Kaspian matka maailman ääriin. Episodi-lehden päätoimittaja Jouni Vikman vinkkasi aiemmin tällä viikolla Voicelle, että mikäli piti elokuvien kakkososaa huonona, kolmas elokuva on selvä parannus edelliseen.

Elokuvassa palataan takaisin taruhohtoiseen ja upeaan Narnia-maailmaan ja tällä kertaa meriaiheisen taulun kautta. Edmund ja Lucy ovat viettämässä kesälomaansa, kun he löytävät serkkunsa kanssa taulun. Taulu toimii porttina Narnia-maailman ja Sarastus-laivalle.

Ensi-iltansa saa tänään myös uusi kotimainen elokuva Veijarit. Mikko Leppilammen ja Antti Luusuaniemen tähdittämässä elokuvassa kerrotaan ystävistä, Sakusta ja Ässästä, jotka viettävät paljon aikaa kahdestaan.

Kaikki muuttuu, kun Ässä tapaa elämänsä rakkauden Annan. Elämänarvot muuttuvat, kun Saku puolestaan haluaisi jatkaa Ässän kanssa huolettomia aikoja. Elokuvassa pohditaankin, että jokaisen parisuhteen takana on yksi unohdettu ystävä.

Megamind on animaatio muun muassa Shrek-elokuvien tekijöiltä. Megamind on kaikkien aikojen nerokkain, mutta samalla epäonnisin superkonna. Hän on jo vuosia yrittänyt valloittaa Metro Cityn, mutta jokainen yritys on epäonnistunut viittaan pukeutuneen supersankari Metromiehen takia.

Metromiehen elinpäivät kuitenkin loppuvat ja Megamind löytää itsensä uudesta tilanteesta. Mikä on superkonna ilman supersankaria. Alkuperäisessä animaatiossa ääninä kuullaan muun muassa Will Ferrell ja Brad Pitt. Suomenkieliseen versioon äänensä ovat antaneet muun muassa Petteri Summanen ja Juha Varis.

Ensi-iltansa saavat myös elokuvat Täysihoito ja Kirjeitä lapsuudestani. Täysihoito kertoo Emiliestä, joka saa nimettömän, kauniin rakkauskirjeen. Emilie yrittää piristää eron masentamaa äitiään lähettämällä kirjeen tälle. Äiti on riemuissaan ja odottaa uutta kirjettä sydän pamppaillen. Emilie joutuu nyt tehtailemaan uusia kirjeitä ja joutuu aikamoiseen soppaan. Elokuvaa tähdittää muun muassa kuvankaunis Audrey Tautou.

Kirjeitä lapsuudestani -elokuva kertoo Margaretista, joka on kovapintainen bisnesnainen uransa huipulla. Kun Margaret täyttää 40 vuotta, hän alkaa saada eläkkeelle jääneeltä lakimieheltä kirjeitä, jotka hän on itse kirjoittanut itselleen 7-vuotiaana.

Kirjeet vievät naisen mukanaan ja yhtäkkiä työasiat alkavat tuntua toisarvoisilta lapsuuden viestien vierellä.

Kilpailut

Uusimmat