Haaveiletko stand up -komiikan tekemisestä? Nämä ovat ammattilaisten vinkit

12.01.2011 12:42 -

Stand up on viime vuosina noussut Suomessa suosituksi lajiksi ja monet kotikoomikot haluaisivat päästä esittämään omia juttujaan elävälle yleisölle. TV5-kanavalla uutta Läppäluukku-sarjaa luotsaavat koomikot Fredi Lilius ja Tommi Mujunen antoivat muutamia vinkkejä stand upista haaveileville.

Jo vuosia stand upia tehneet Lilius ja Mujunen kertoivat Voicelle, että tärkeä lähtökohta aloittelevalle koomikolle on itseluottamus ja omiin sanoihin uskominen. Alkuun ei kuitenkaan kannata haukata liian suurta palaa.

- Hyvä startti on se, että kirjoitat itsellesi 5 minuuttia materiaalia. Harjoittele ja opettele juttusi. Suomessa on paljon hyviä klubeja, missä on niin aloittelijoita kuin ammattilaisiakin. Niissä on hyvä testata kykyjään, eikä ole vakavaa vaikka alkuun ei lähtisikään hyvin.

Miesten mukaan suomalainen stand up on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Vaikka monissa muissa maissa huumorilajin historia onkin huomattavasti pidempi, kestää suomalainen stand up kansainvälisen vertailun hyvin.

- Koomikot ovat kehittyneet paljon lähivuosina. Erilaisia festareita on hurjasti, missään muualla maailmassa ei varmaankaan ole yhtä paljon erilaisia stand up -tapahtumia kuin Suomessa. Esimerkiksi Irlantiin, Skotlantiin ja Englantiin verrattuna taso on täällä vähintäänkin yhtä hyvä.

Fredi Liliuksen ja Tommi Mujusen vetämä Läppäluukku TV5-kanavalla sunnuntaisin kello 20.00.

Kilpailut

Uusimmat