Minna Kaupin poseerauskohu ihmetyttää – jääkiekkoilijat tehneet pokaaleilleen pahempiakin juttuja

13.01.2011 14:27 - Eeva Rajala

Suunnistaja Minna Kaupin tuuletus Vuoden urheilija -pokaalin kanssa sai aikaan Kauppiin kohdistuvan negatiivisen palauteryöpyn. Suomen Urheilutoimittajain liiton pääsihteeri pitää kohua käsittämättömänä.

- Luulen, että tämä on ihan oikeasti myrsky vesilasissa ja positiivinen sellainen. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin eihän Minna Kauppi ole tehnyt mitään pahaa. Jos ajattelee, että jääkiekkoilijatkin ovat keittäneet pokaalissa nakkeja ja välillä pokaali on ollut jossain joen pohjassa, niin se nyt alkaa olla jo ehkä jotain. Mutta Minna Kaupin tuuletuskuvat ovat pelkästään positiivisia, pääsihteeri Ahti Pohjalainen sanoo Voicelle.

Kauppihan voitti Urheilutoimittajain liiton perinteisen äänestyksen niukasti ennen taitoluistelija Laura Lepistöä. Liitolla ei ole mitään virallista kantaa Kaupin tuuletukseen ja poseeraukseen, sillä asia on otettu pelkästään positiivisesti vastaan.

- Jos ihminen, niin kuin Kauppi sanoi, voittaa kerran elämässään Vuoden urheilija -palkinnon, niin eikö se ole tuuletuksen paikka. Kun katsoo kuvia, olkoot ne urheilijoista tai mistä tahansa, kyllä siellä enemmän on pönötyskuvia, Pohjalainen kommentoi.

Pohjalaisen mukaan Minna Kauppi on tunteikas urheilija ja silloin kun on ilon paikka, niin iloitaan.

- Suotakoon se hänelle. Nehän oli mitä mainioimpia kuvia. Minna on antanut varmaan jokaiselle kuvaajalle erilaisen kuvan.

Urheilutoimittajien liiton pääsihteerin mukaan asia ei ole mikään haudan vakava juttu. Hän ei myöskään ymmärrä oikein, miksi asiasta edes spekuloidaan.

- Jos Kauppi olisi heittänyt sen seinään ja rikkonut, niin sitten voisi alkaa keskustella asiasta. Minna Kauppi voitti meidän äänestyksemme ja me tuuletamme hänen mukanaan, Pohjalainen jatkaa.

Kilpailut

Uusimmat