Mikä on Käärmeenkantaja? - Horoskooppiuudistus sekoitti suomalaiset

19.01.2011 13:57 - Mikko Räsänen

Tieto siitä, että nykyinen horoskooppikartta saattaa olla virheellinen, on saanut suomalaiset sekaisin. Jo 300 000 suomalaista on lukenut asiasta Voicen sivuilta ja asiasta käydään netissä vilkasta keskustelua.

Voice kertoi maanantaina amerikkalaisprofessorista, joka kertoi maapallon akselin muuttuneen niin, että horoskooppimerkkien päivämäärärajat ovat muuttuneet rajusti. Uudelleen laskettuina useimpien ihmisten horoskooppimerkki vaihtuisi toiseksi. Uudistuksen myötä horoskooppikartalle ilmestyy myös kokonaan uusi merkki: Käärmeenkantaja.

Voice esitteli tiistaina, miltä horoskooppikartta näyttää, jos muutokset otetaan huomioon. Katso tuo uusittu kartta täältä. Uutinen käynnisti heti vilkkaan keskustelun. Enemmistö lukijoista oli sitä mieltä, että heidän vanhan merkkinsä kuvaus sopii heille, mutta uuden merkin kuvaus ei lainkaan.

”Minä olen aina lukenut horoskooppini ja nyt tässä sanotaan, että olisin vaaka !? Ei käy laatuun!”, nimimerkki Meikätäältävaan ilmoitti.

”En minä mikään neitsyt halua olla, vaikka tässä näin kirjoitetaan. Ainainen skorpioni, sanokoot nämä vaikka mitä!”, Turles kertoi.

Osa taas on aina tuskaillut vanhan merkkinsä sopimattomuutta, mutta uudistuksen myötä sai uuden merkin, jonka kuvaus osuu täydellisesti.

”Olenkin rapu, enkä leijona. Olenkin aina miettinyt, että en minä kyllä mikään leijona ole, ja ravun kuvaus onkin ihan kuin minä”, nimimerkki Juuuu iloitsi.

”Kalasta vesimieheksi - aika hyvin, vesi on minulle uimarina tosiaan oma elementti”, nimimerkki Uimari kirjoitti.

Uudistuksen myötä horoskooppimerkkien yleisyyksiin tulisi suuria eroja.  Esimerkiksi leijona, kalat tai kaksoset -merkkien alle voisi syntyä viiden viikon aikana, mutta skorpionin ajanjakso supistuisi vain viikon mittaiseksi. Skorpionista tulisikin koko tähtitaivaan harvinaisin merkki, sillä skorpioneja olisivat vain ne, ketkä ovat syntyneet marraskuun viimeisellä viikolla.

Ehkä eniten ihmetystä herättää uusi horoskooppimerkki käärmeenkantaja. Tähtitieteilijöille merkki tosin ei ole uusi, vaan sen olemassaolo on tiedetty jo pitkään. Uuden tähtikartan mukaan käärmeenkantajia ovat ne, ketkä ovat syntyneet 29.11-17.12 välisenä aikana. Nyt käärmeenkantajiksi muuttuneet entiset jousimiehet ovat ihmeissään, sillä heidän uudesta merkistään ei löydy kuvauksia juuri mistään horoskooppikirjoista.

Voice keräsi internetin horoskooppisivustoilta kuvauksia käärmeenkantajista. Tällaisilla avainsanoilla tätä merkkiä kuvailtiin:
- tulkitsee unia, saa joskus etiäisiä aavistuksia tulevista tapahtumista
- vetää puoleensa hyvää onnea
- kekseliäs luonne
 - etsii korkeampaa koulutusta tai elämänviisautta
- maine – joko hieno ja ansaittu tai sitten täydellisen väärinymmärryksen seurausta
- suunnittelija ja rakentaja, kurkottelee tähtiin kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti.
- intuitiivinen luonne
- onnennumero 12
- herättää kateutta monissa
- lähipiirissä tai suvussa salaisia vihamiehiä
- kaukonäköisyys ja hyvä onni auttavat vaikeista ajoista selviytymistä
- nuorena isän silmäterä
- suosii vahvoja värejä

Keskustelu horoskooppikartan uusimisesta johtuu siitä, että maapallon akseli on nyt eri asennossa kuin 3000 vuotta sitten, jolloin babylonialaiset kehittivät horoskoopit. Horoskooppiuutisista mielensä pahoittaneet voivat lohduttautua sillä, että monet astrologit ovat korostaneet, että länsimaisessa horoskooppitulkinnassa maan akselinen muutos ei aiheuta syytä muuttaa horoskooppitulkintoja.

Kilpailut

Uusimmat