Rocktähden mukiloimaksi joutunut suomalaistoimittaja: Toivottavasti hän hakee apua

19.01.2011 14:02 -

Eilen uutisoitiin, että Suburban Tribe -laulaja Ville Tuomi tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin ja vahingonkorvauksiin toimittaja Nalle Östermanin pahoinpitelystä. Österman kertoo toivovansa, että Tuomi yrittäisi tosissaan hakea apua käytökseensä.

Österman kertoi Voicelle olevansa tyytyväinen oikeuden päätökseen ja hän mukaansa on helpottavaa, ettei Tuomi saanut syksyllä tapahtuneesta pahoinpitelystä vankeusrangaistusta - sellainen mahdollisuuskin kun oli olemassa. Toimittajan mukaan esimerkiksi laulajan lapsille isän kiven sisään joutuminen olisi ollut hirveä tilanne.

- En toivo Tuomelle todellakaan mitään pahaa. Päinvastoin toivon, että hän hakisi ajoissa apua väkivaltaiseen käytökseensä, ennen kuin jotain pahempaa pääsee tapahtumaan. Tämähän ei ole ensimmäinen kerta, kun Tuomi tuomitaan pahoinpitelystä. 

Lennokkaista artikkeleistaan tunnettu Österman sanoo, että pahoinpitely on jo vaikuttanut hänen työhönsä. Toimittajan työnkuvaan kuuluu aktiivisesti keikkapaikoilla ja ulkona liikkuminen, mutta nyt miehestä tuntuu, ettei hän pysty toimimaan yhtä vapautuneesti kuin aiemmin.

- Kun on julkisessa ammatissa, on sillä myös varjopuolensa. Koskee sekä muusikoita että toimittajia. On pelottava ajatus, jos Suomessakin saa alkaa pelätä fyysisen koskemattomuutensa puolesta harjoittaessaan ammattiaan. Silti mielestäni on tärkeää lähettää viesti väkivallantekijöille, ettei väkivalta ole hyväksyttävä ratkaisumalli. Sivistysvaltiossa ongelmat on kyettävä ratkaisemaan rauhanomaisin keinoin. Onneksi meillä näyttäisi olevan turmeltumaton oikeuslaitos, joka ratkaisee tämänkaltaiset kiistat.

Kilpailut

Uusimmat