Uutuuselokuvan tähdet: Tämän nykynaiset voisivat ottaa opiksi Hella Wuolijoesta

22.01.2011 14:20 - Eeva Rajala

Muun muassa näytelmäkirjailijana tunnetun Hella Wuolijoen tarina pääsee valkokankaille ensi viikolla. Elokuvan päätähdet kertoivat Voicelle, mitä nykynaiset voisivat oppia Wuolijoelta.

Itse Hella Wuolijokea elokuvassa esittävä Tiina Weckström kertoo, että Hella oli tinkimätön ja taisteli niiden asioiden puolesta, joihin uskoi. Nainen omisti myös rohkeuden kulkea omaa tietään ja ottaa riskejä. Tämä on Weckströmin mukaan käytännössä uskomattoman vaikeata. Näyttelijä uskookin, että valtavirrat ovat niin voimakkaita nykyään kaikille meille, että ne helposti imaisee mukaansa tekemään jotain myöskin itseään vastaan.

- Tässä mielessä Hella Wuolijoki on oiva esimerkki siitä, että hän toimi välillä impulsiivisestikin, mutta hän aina toimi ikään kuin oman sisäisen voimansa ja suuntansa mukaisesti. Ja maksoi siitä sitten tietyllä tavalla kovan ja katkeran hinnankin, mutta saavutti myös paljon, Weckström kertoo Voicelle.

Etsivää elokuvassa näyttelevä Hannu-Pekka Björkman hehkuttaa, miten valtavan monipuolinen Wuolijoki oli.

- Se, että miten paljon ihminen pystyy, miten monella alalla hän pystyy toimimaan. Luulen, että meillä kaikilla on enemmän lahjoja kuin me niitä käytetään. Mutta elämä usein menee niin, että jäämme yhteen alaan, joka me koetaan omaksi, Björkman sanoo.

Wuolijoen tytärtä Vappu Tuomiojaa elokuvassa esittävä Matleena Kuusniemi sanoo vinkkinä, että aina kannattaa olla rohkea. Se on naisen mukaan elämässä vaikeata, mutta se kannattaa. Kuusniemen mukaan se myös saattoi vaikuttaa Wuolijoen vahvuuteen ja päättäväisyyteen, että hän oli kotoisin Virosta.

Hella W -elokuva saa ensi-iltansa perjantaina. Voice tapasi elokuvan tähdet Helsingin Vanhassa lääninvankilassa, joka sittemmin on remontoitu hotelliksi. Samassa paikassa Wuolijoki istui aikoinaan tuomiota maanpetoksesta. Haastattelut nähdään Voice TV:llä ensi viikolla.

Kilpailut

Uusimmat