Tämä missi on kaunis kuin nukke

17.02.2011 17:35 - Mikko Räsänen

Tämä Miss Suomi -finalisti osoittaa, että kauneus ja järki mahtuvat samaan päähän.

Linnea Aaltonen, 23, on missiympyröissä tuttu kasvo. Hän voitti Miss Maailma Suomi -kilpailun 2007 ja edusti Suomea kansainvälisessä Miss Maailma -kilpailussa. Tänä talvena hän kilpaili ulkomailla Miss Tourism -kilpailussa ja sijoittui siellä 20 parhaan joukkoon.

Linnea on kävelevä todiste siitä, että missit eivät ole tyhmiä. Hän nimittäin opiskelee Aalto-yliopistossa maisema-arkkitehtuuria ja suunnittelee erikoistuvansa yhdyskunta- ja kaupunkisuunnitteluun.

- Teen parhaillaan kandidaatintyötäni, Linnea kertoo opinojensa tilasta.

Kun Linnea osallistui Miss Maailma -kilpailuun, oli hän vasta 19-vuotias. Sen jälkeen moni missifani oletti, että hän jatkaisi saman tien Miss Suomi -kilpailuun. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Linnea keskittyi opintoihinsa.

Miksi muutit mielesi nyt?

- Minulla alkoivat tulemaan ikävuodet täyteen, 23-vuotias Linnea sanoo ja viittaa Miss Suomi -kisan 24 vuoden yläikärajaan.

- Moni on vuosien aikana yrittänyt houkutella minua mukaan ja nyt oli sopiva hetki.

Linnea on jo niin ansioitunut kauneuskilpailija, että pelkkä Miss Suomi -finaaliin selviytyminen ei hänen kisanälkäänsä tyydytä.

- Tavoitteeni on tietenkin voittaa.

Linnean tavoite saattaa hyvinkin toteutua. Hän on nimittäin kaunis kuin nukke ja myös vartaloltaan sopusuhtainen. Ainoa miinus Linnealla on pituus, sillä hän on vain 169-senttinen.

Koska voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, ei pituus liene yhtä suuri rasite kuin mitä se olisi asiantuntijatuomariston mielestä. Tästä saatiin osoitus jo viime vuonna, jolloin koko finaalin lyhin osallistuja, Viivi Pumpanen, kruunattiin Miss Suomeksi.