Jone Nikulan mukaan Idolsissa eivät liian hyvät pärjää

03.03.2011 18:09 -

Tänään illalla selviävät tämän vuoden Suomen Idolsin semifinalistit. Tuomarina nähtävä Jone Nikula kertoi Radio 957:n haastattelussa, että kisamenestykseen ei välttämättä vaikuta taidokkuus - päinvastoin.

Nikulan mukaan varsinainen Idols-menestyksen määrittely alkaa siinä vaiheessa, kun yleisö pääsee äänestämään. Miehen mukaan katsojat eivät yksinkertaisesti halua nähdä jatkossa liian hyviä laulajia.

- Yhtenä vuonna mukana oli mimmi, joka oli pitkä, hoikka ja kaunisvartaloinen nätti tyttö, jolla olla monta vuotta laulukokemusta. Häntä ei sitten äänestetty kirveelläkään jatkoon. Läskit sohvaperunat istuvat kotona ja miettivät, etteivät anna ääniä jos kisaaja on liian nätti ja osaa jo valmiiksi laulaa. Idols-voittajan pitää olla kansaan käypä. Jos on liian hyvä, se kääntyy itseään vastaan. Se ei enää vaadi tuomareilta mitään.

Kaikki Idolsissa pärjänneet eivät ole välttämättä lähivuosina olleet enää julkisuudessa niin paljon edellä, kuin sarjassa menestyminen antaisi olettaa. Nikula kertoo, ettei medialta piilossa oleminen ei kuitenkaan välttämättä tarkoita floppaamista.

- Koop Arponen on tehnyt koko ajan tasaisesti matalalla profiililla. Ari Koivunen vuorostaan tekee Amoralin kanssa kakkoslevyä ja jätti soolouran tauolle. Viime levyn kanssa bändi teki pitkän Euroopan-kiertueen ja heillä on globaali agenda. Eli jos tuntuu siltä, ettei miestä ole nähty paikallispubissa keikalla, niin hän onkin käynyt kiertämässä ulkomailla. Kiihkein pop-tähti kausi kestää aina hetken aikaa ja sitten keksitään jotain muuta.

Idols-semifinalistit selviävät tänään MTV3:lla kello 20.00.

Kuuntele alkuperäinen juttu tästä (Radio957)

Radio 957 ja The Voice ovat osa SBS Mediaa

Kilpailut

Uusimmat