Missit sekoavat jännityksestä

04.03.2011 14:50 - Mikko Räsänen

Miss Suomi -finaali käydään huomenna. Jännitys tyttöjen joukossa nousee koko ajan.

- Finaali on mielessä heti ensimmäisenä, kun aamulla herää ja viimeisenä, kun illalla nukahtaa, Miss Suomi -finalisti Helena Riihitupa tiivistää finaalikymmenikön tunteet.

Kun Miss Suomi -finalistit toissa viikolla julkaistiin, nousivat Linnea Aaltonen, Sara Sieppi ja Anni Uusitalo heti median valokeilaan ja suuriksi voittajasuosikeiksi.

Helena Riihitupa kuului niihin misseihin, jotka jäivät ensimmäisinä päivinä pienemmälle huomiolle. Kaikki muuttui, kun Miss Suomi -finalistit esiintyivät Lempäälän Ideaparkissa. Siellä paikallistuomaristo valitsi Helenan omaksi suosikikseen.

- Sain siitä mielettömästi uutta puhtia. Se nosti myös voitontahtoani entisestään. Haluan tehdä kaikkeni, Helena kertoo.

Helena kruunattiin suosikkimissiksi myös Kuopiossa, missä voittaja valittiin yleisöäänestyksellä. Missikiertueella ei noussut esiin yhtä suosikkia, vaan aluekilpailujen voitot jakautuivat tasaisesti eri tytöille.

- Se oli tosi hyvä, että eri tytöt sijoittuivat eri kaupungeissa. Siitä huomattiin, että kansa on arvaamaton ja finaalissa voi lopulta tapahtua ihan mitä tahansa.

Helena myöntää olevansa haikea, kun parin viikon finaalijakso lähestyy loppua.

- En halua, että tämä loppuu vielä, hän sanoo ja kehuu kiertueen yhteishenkeä.

- Kulissien takana ei ole käytetty kyynärpäätaktiikoita, eikä edes mitään kuppikuntia ole syntynyt. Luulisi, että näin isossa porukassa voisi jo olla niin, että aivan kaikki eivät tule kaikkien kanssa toimeen. Niin ei ole kuitenkaan käynyt, vaan yhteishenki on ollut todella hyvä.

- Olemme jo sopineet, että kävi miten kävi, niin jossain vaiheessa kokoonnumme yhteen katsomaan valokuvia ja muistelemaan kilpailua.

Missifinalistien tämä päivä oli rento. Tytöillä olivat viimeiset harjoitukset, joiden lisäksi pari viikkoa sitten laitetut ripsenpidennykset ehostettiin finaalikuntoon.

- Loppuilta meillä on vapaa ja saamme rentoutua. Jännittää kuitenkin niin paljon, että saa nähdä, miten yöllä tulee nukuttua.

Kilpailut

Uusimmat