IS: Mertarannan vaikea valinta: MM-lätkä vai lopputili?

18.05.2011 07:22 - Eeva Rajala

Urheiluselostaja Antero Mertarannalla on edessään pattitilanne, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehdessä puhutaan jo kanavien eli Ylen ja MTV3:n sodasta. Kansa, ja todennäköisesti myös MTV3, haluaisi Antero Mertarannan selostamaan tulevat MM-kisat. Kisat kun siirtyvät Yleltä Maikkarille. MM-lätkän selostaminen tulevaisuudessa tarkoittaisi Mertarannalle kuitenkin Ylen jättämistä.

Yle Urheilun päällikkö Markku Jylhäsalo sanoo lehdelle, että käytännössä Mertaranta ei voisi jatkaa Ylellä, koska se olisi mahdotonta jo aikataulullisestikin. Hänen mukaansa ei ole yli rajojen hyppimistä. Julkisissa tehtävissä olevia sidotaan tiettyyn yhtiöön.

- Eivät nämä tapahtumat ole yhdestä henkilöstä kiinni, Jylhäsalo sanoo Ilta-Sanomissa viitaten siihen, että kisat hoituisivat jatkossa myös ilman Mertarantaa.

Kolme muuta suomalaista urheiluselostajaa Juha-Pekka Jalo, Jani Alkio ja Mikko Innanen ovat yksimielisiä siitä, että Mertsi olisi luontevin valinta jatkossakin. Selostajat sanovat IS:lle myös, ettei heitä ole pyydetty selostamaan tulevia kisoja.

MTV3:lla jääkiekkoa selostava Mika Saukkonen ei suostu kertomaan, onko häntä pyydetty selostamaan MM-lätkää seuraavaksi. Hän ei myöskään kommentoi, ottaisiko päähän jos Mertaranta kahmaisisi himoitun pestin nenän edestä. Saukkonen kertoo lehdelle, että tuskin kovin moni kieltäytyy, jos pestiin pyydetään.

Jylhäsalon mukaan Yle ja Mertaranta neuvottelevat parhaillaan mahdollisesta jatkosopimuksesta. Tällä hetkellä Mertaranta työskentelee tämän vuoden loppuun kestävällä freelancer-sopimuksella Ylellä. MTV3:lta kommentoidaan, että he ovat myös saaneet aika vahvasti viestiä, että Mertarannan pitäisi jatkaa MM-lätkän selostajana.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat