Iltapäivälehdet: Näin suomalaiset urheilulegendat muistavat Mika Myllylää

06.07.2011 08:17 - Eeva Rajala

Hiihtäjä-karpaasi Mika Myllylän kuolema on koskettanut monia suomalaisia. Iltapäivälehdissä Myllylän ystävät ja hiihtäjätoverit muistelevat viime aikoina vaikeuksien kanssa paininutta miestä.

Muun muassa hiihtäjälegenda Juha Mieto järkyttyi kuullessaan eilisen kuolinuutisen. Mieto kertoi Iltalehdelle muistavansa Mika Myllylän miellyttävänä urheilijana, jonka järkevät lausunnot ja pehmeä sanankäyttö koskettivat syvästi.

- Elin tunteella hänen uransa vaiheiden mukana, Mieto kertoi lehdelle.

Matti Nykänen käyttää Myllylästä sanaa veli. Ilta-Sanomissa Nykänen sanoo Mikan olleen erittäin hyvä ihminen, hieno urheilija ja kansainvälinen tyyppi.

- Menetin hyvän ystävän. Veljen. Mikan lähtö koskettaa minua syvältä. En edes vielä tajua tätä, että Mika on poissa, Nykänen sanoo Iltalehdessä.

Marja-Liisa Kirvesniemi sanoo Ilta-Sanomissa pelänneensä tällaista uutista. Kirvesniemi toivoo voimia ja jaksamista Myllylän läheisille ja toivoo myös, että perhe saa nyt tukea.

- Nyt murheiden keskellä ei pidä jäädä yksin, sillä omaisille ja lapsille löytyy apua...Vaikka joskus tuntuisi siltä, ettei löydä apukeinoja, niin kyllä silloinkin kannattaa soittaa jollekin ja puhua, että pääsee eteenpäin, itsekin rankoista vaiheista selvinnyt Kirvesniemi sanoo.

Myllylä löydettiin kuolleena kotoaan eilen. Kuolemaa tutkitaan normaalina kuolemansyyntutkintana. Ilta-Sanomien mukaan kuolinsyystä poliisi on edelleen vaitonainen.

Lähde: Ilta-Sanomat, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat