Nörtin kosto: Otti yhteyden varastettuun tietokoneeseen ja välitti webcam-kuvat varkaasta poliisille

18.08.2011 21:00 - Mikko Räsänen

Lontoon mellakoihin osallistunut huligaani sai opetuksen siitä, että tietoturva-asiantuntijan tietokonetta ei kannata varastaa.

Amerikkalainen Greg Martin on yksi Lontoon mellakoiden uhreista, sillä mellakoitsijat murtautuivat hänen kotiinsa ja veivät sieltä hänen tietokoneensa ja muuta arvotavaraa. Mellakoitsijat olivat päässeet sisään vääntämällä Martinin kellarin ikkunaa suojanneet kalterit auki.

Tietokoneen vienyt varas ei tiennyt, että 29-vuotias Martin on lahjakas tietoturva-asiantuntija, joka on työskennellyt niin Nasalle, FBI:lle kuin USA:n salaiselle palvelulle. Martin olikin asentanut tietokoneelleen ylimääräisiä ohjelmia varkauksien varalta. Asentamiensa ohjelmien ansiosta Martinin piti vain odottaa, että varas laittaa tietokoneen päälle. Kun se lopulta tapahtui, sai hän tietää varastetun tietokoneen sijainnin.

Martin sai myös kotoaan käsin käynnistettyä varastetun tietokoneen nettikameran, joka alkoi välittömästi lähettää Martinille videokuvaa koneen edessä istuneesta varkaasta tämän tietämättä.

- Olen koko urani ajan ollut tietoturva-asiantuntija ja suhtaudun näihin asioihin vakavasti. Kun sen jätkän naama ilmestyi eteeni, oli se huikea tunne, Martin kertoi Daily Telegraph -lehdelle.

Martin seurasi varkaan elämää ja keräsi hänestä mahdollisimman paljon tietoa ennen kuin meni tietojensa kanssa poliisin puheille. Poliisi kävi pidättämässä varkaan ja hakemassa takaisin varastetun tietokoneen.

Nyt 18-vuotias varas on vapaalla takuita vastaan. Hän on kuitenkin joutumassa oikeuteen huomenna, ja vaikka häntä ei välttämättä voida tuomita murrosta, odottaa häntä syyte varastetun tavaran hallussapidosta.

Lähde: Daily Telegraph

Kilpailut

Uusimmat