Suosittu brittibändi Belgian festivaalitragediasta: Juoksimme henkemme edestä

20.08.2011 16:03 -

Torstaina Hasseltissa, Belgissa järjestetyillä Pukkelpop-festivaaleilla koettiin suuri järkytys, kun viisi ihmistä kuoli esiintymislavan romahdettua myrskyn iskiessä alueelle. Festareille bookatun Skunk Anansien solisti Skin kirjoittaa bändin Facebook-sivulla tapahtumaa koetelleesta tragediasta.

Raju myrsky iski alueelle torstai-iltana nopeasti. Reilun 10 minuutin aikana kaiutintorneja kaatui, puita nousi irti maasta ja esiintymislavoja romahti. Raporttien mukaan viisi ihmistä kuoli ja jopa 140 loukkaantui.

Myrsky nousi juuri kun Skunk Anansie oli esiintymässä. Laulaja Skinin mukaan tilanne oli kaoottinen.

- Pylväs kaatui rekkamme päälle. Meidän täytyi lähteä juoksemaan henkemme edestä kesken keikan, sillä myrsky iski lavaan ja tuuli alkoi repiä sitä palasiksi. En pystyneet jatkamaan esiintymistä. Se oli kauhein kokemus, mitä olen 20 vuotta kestäneen artistiurani aikana kokenut. Ajatukseni ovat menehtyneiden perheiden luona. Otan osaa.

Festivaalijärjestäjät peruivat myrskyn jälkeen tapahtuman kaksi viimeistä päivää. Artistikattaukseen olisivat kuuluneet muun muassa Foo Fighters, Bring Me The Horizon ja Good Charlotte. Järjestäjät ilmoittivat tiedotteessaan olevansa syvästi järkyttyneitä tapahtuneesta.

- Sanat eivät riitä kuvaamaan tätä tuskaa. Tapahtunutta ei olisi voinut ennustaa. Olemme liikuttuneita siitä tuesta, mitä festivaalikävijät ja järjestäjät ovat saaneet nyt osakseen. Pyydämme kaikkia ymmärtämään, että festivaalin peruminen ei ollut helppo ratkaisu.

Kilpailut

Uusimmat