Kissojen yö avaa Korkeasaaren syksyn

01.09.2011 13:45 -

Korkeasaaressa tapahtuu huomenna 2.9, kun Kissojen yö käynnistyy 21. kerran. Tapahtumalla pyritään keräämään varoja uhanalaisten amurinleopardien ja -tiikereiden suojelutyöhön.

Tapahtuman tuottaja Mari Lehmonen kertoo Venäjällä sijaitsevan Amurin alueen ympäristössä elävien kissapetojen olevan varsin uhanalaisia.
-Amurinleopardeja on jäljellä luonnossa noin 35 yksilöä, mutta viimeisimpien tietojen mukaan kameraseuranta kertoo kannan olevan jopa kasvamaan päin, hän vakuuttaa.

Eläintenoitaja Anssi Harju kertoo, että jokaisella kissapedolla on omanlaisensa luonne, mutta erityisiä suhdedraamoja ei kuitenkaan ole päässyt syntymään.
- Niilläkin on hyviä ja huonoja päiviä, kuten kaikilla meillä. Ainoastaan kiima-aikana, kun naaraat ja urokset pääsevät saman katon alle, saattaa naaras antaa selkään urokselle, Harju naurahtaa.

Kissalaaksossa yleisö voi ihastella kissaeläimiä ja seurata näiden virikeruokintaa. Amur -festivaalit järjestetään puolestaan saaren toisella puolella karhulinnassa ja tapahtumassa on mukana useita bändejä. Myös paviaanilinnassa tapahtuu tänä vuonna, kun paviaanien paikalla nähdään jousisoitinmusiikkia.

-Tällaista ei ole ennemmin paviaanilinnassa tehty, joten akustiikkaa jouduttiin hieman testaamaan. Nyt sitten saavat ihmiset olla vuorostaan katselun kohteena, Lehmonen naurahtaa.

Kissojen öinä 2.9 ja 9.9 Korkeasaari on avoinna poikkeuksellisesti klo: 16-24.

Lue lisää täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat