Pienet rinnat ovat paremmat kuin suuret - tässä syyt

12.09.2011 20:00 - Mikko Räsänen

Naisten rintojen koko on ikuinen spekuloinnin aihe. Moni nainen pitää rintojaan liian pieninä. Enää siihen ei ole syytä.

Länsimaisessa kauneusihanteessa on pitkään arvostettu suuria rintoja. Se on saanut naiset hankkimaan topattuja rintaliivejä ja lisännyt rintojensuurennusleikkausten suosiota. Nyt trendi näyttää kuitenkin olevan muuttumassa. Hello Beautiful -lehti kertoo, että pienirintaiset naiset ovat oppineet arvostamaan luonnollisia kuppikokojaan. Lehden internetissä toimivan alusvaatekaupan omistaja on nähnyt saman ilmiön ja kertoo, että topattujen rintaliivien myynti on laskenut tasaisesti.

Pienten rintojen paremmuudesta puhuvat myös tieteellisesti todistetut syyt. Niitä ovat ainakin seuraavat:

1. Pienirintaiset nauttivat seksistä enemmän
Wienin yliopiston tekemässä tutkimuksissa huomattiin, että pienet rinnat ovat tuntoherkemmät kuin suuret rinnat. Tämä johtuu siitä, että rinnoissa juuri rintarahaskudos on erittäin tuntoherkkää. Pienissä rinnoissa rintarauhaskudoksen osuus on suurempi kuin suurissa rinnoissa, joissa on enemmän rasvakudosta.
- Pienien rintojen rintarauhasia on helpompi stimuloida esileikin aikana, koska ne eivät ole rasvakudoksen alle, seksologi Rachael Ross kertoo Hello Beautifulille.

2. Pienirintaiset pysyvät terveinä
Pienistä rinnoisa on myös terveydellistä hyötyä. Kun nainen tutkii rintojaan, on pienistä rinnoista helpompi löytää mahdolliset möykyt tai muut poikkeamat kuin suurista rinnoista. Suuret rinnat myös painavat niin paljon, että ne voivat aiheuttaa niska- ja selkäkipuja sekä päänsärkyä, joista pienirintaiset eivät niin helposti kärsi.

3. Pienirintaiset näyttävät nuoremmilta pidempään
Kauan sitten luolamiehet tarvitsivat keinon selvittää naisen ikä.
- Heidän piti etsä fyysisiä merkkejä, tohtori Satoshi Kanazawa kertoo Hello Beautifulille.
Ratkaisuksi löytyivät rinnat.
- Suuret rinnat alkavat riippua ajan myötä. Riippuvista rinnoista tuli merkki siitä, että nainen on vanhempi. On vaikeampaa arvioida naisen ikää, jos hänellä on pienet rinnat, Kanazawa kertoo.

Lähde: Hello Beautiful

Kilpailut

Uusimmat