Itsestään ohjautuva Volkswagen selvisi koeajosta miljoonakaupungissa

25.10.2011 23:30 - Mikko Räsänen

Itsestään ohjautuva auto selvisi kunnialla ensimmäisestä testistään yleisillä teillä ja liikenteen keskellä.

Berliinin yliopiston suunnittelema Volkswagen osaa ajaa itsestään. Pitkän kehittelyn jälkeen auto päästettiin ensimmäistä kertaa Berliinin liikenteen sekaan. Auto selvitti testin kunnialla ilman vaaratilanteita tai peltivaurioita.

Uutuusautossa tietokone hoitaa ohjaamisen, kiihdyttämisen ja jarruttamisen. Skannerit, tutka ja useat kamerat seuraavat jatkuvasti auton ympäristöä ja raportoivat havainnoista ja tapahtumista tietokoneelle.

Tarkan GPS-järjestelmän ansiosta auto tietää aina metrin tarkkuudella, missä se milloinkin on.

Järjestelmä ei ole vielä niin turvallinen, että auton uskaltaisi päästää liikenteeseen kokonaan ilman kuljettajaa. Koska ohjaamisesta vastaa tietokone, joka saattaa kaatua, täytyy ihmisen olla varmistamassa, ettei onnettmuuksia tapahdu.

- Auto on älykäs, sillä se osaa tunnistaa ympäristönsä ja reagoida sen tapahtumiin, Paul Rojas Berliinin yliopistosta kuvailee.

Nyt kehitettyjä teknologisia ratkaisuja saatetaan käyttää parantamaan tulevaisuuden henkilöautojen turvallisuutta. On myös mahdollista, että tulevaisuudessa liikenteessä nähtäisiin autoja, jotka eivät tarvitse ihmistä ratin taakse edes varotoimenpiteenä.

Kato video itsestään ohjautuvasta autosta alta.


Self-Driving Car by DiagonalView

Kilpailut

Uusimmat