Tutkimus paljastaa: Tämä on ihmisen paras ikä!

28.10.2011 20:00 -

Mikä on ihmisen paras ikä? Tuo on ikuinen väittelyn aihe, johon jokaisella on oma mielipide. Tuore tutkimus on nyt selvittänyt, minkä ikäisenä ihmiset ovat oikeasti onnellisimmillaan.

Aiemmin uskottiin, että ihmiset ovat tyytyväisimmillään noin 40-vuotiaina. Tuore tutkimus määritteli parhaan ikävuoden tarkasti, ja selvisi että ihmiset ovat onnellisimmillaan 38-vuotiaina.

Tuloksissa oli paljon hajontaa. Esimerkiksi naimisissa tai seurustelusuhteessa olevat tunsivat olevansa tyytyväisiä elämäänsä 42-vuotiaina, kun taas sinkkueläjät 27-vuotiaina. Tutkimukseen osallistuneet naiset olivat tyytyväisimpiä kehoihinsa 31-vuotiaina, kun taas miehet 30-vuotiaina.

Seksuaalisesti itsevarmimmillaan tutkimukseen osallistuneet ilmoittivat olleensa 35-vuotiaina. Työhön ja perheeseensä ihmiset olivat tyytyväisimmillään 34-vuotiaina. Huffington Post -lehden tutkimuksen mukaan vähän yli 20-vuotiaat olivat muita ikäryhmiä kateellisempia ystävilleen sekä huolehtivan enemmän rahatilanteestaan, mutta iän lisääntyessä kateuden tunteet vähenevät. 

Huomattiin myös, että ikääntyminen vaivaa huomattavasti enemmän sinkkuja kuin parisuhteessa eläviä, jotka taas pikemminkin nauttivat siitä, että saavat vanheta yhdessä.

Tutkimukseen osallistui 2000 aikuista.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat