Vihdoinkin: Hanskojen kanssa toimiva kosketusnäyttö!

30.10.2011 13:36 - Eeva Rajala

Tavallaan outoa, ettei hanskojen kanssa toimivaa kosketusnäyttöä ole aiemmin keksitty.

Kyseinen keksintö on ainakin Suomen talveen toivottu juttu. Kosketusnäytöt ovat tehneet elämästämme helpompaa ja muun muassa erilaisia navigaattoreita on autot pullollaan. Yksi asia on kuitenkin harmittanut, sillä kylmällä ilmalla hanskat pitää riisua ennen kuin kosketusnäyttö alkaa toimia kosketuksesta.

Aikaisemmin on yritetty kehittää hanskoja, jotka toimisivat kosketusnäyttöjen pintaa vasten, mutta nyt japanilainen SMK Corporation -yritys on vihdoin kehittänyt navigaattoreihin tarkoitetun kosketusnäytön, joka ei vaadi hanskojen turhaa riisumista.

SMK käyttää kosketusnäytössään uutta prosessoria, joka on paljon herkempi alkuperäisiin verrattuna. Useimmat kosketusnäytöt, kuten Apple iPhone, toimivat ihmisihon ollessa niin sanottuna johdattimena, jolloin sähkökentässä havaitaan muutoksia. Ihmisen pitäessä hanskoja, sähkökenttää ei havaita ja tarkkuus vähenee.

SMK:n keksintö ei kuitenkaan ole ainoa hanskoilla toimivia kosketusnäyttöjä kehitellyt yritys. Synaptics esitteli Mobile World -kongressissa taannoin hanska-kosketusnäytön, joka oli tarkoitettu matkapuhelinmarkkinoille. Lukuisat muutkin yritykset tutkivat keinoja, joilla kosketusnäytöistä saataisiin herkempiä.

Lähde: Discovery

(artikkelin kuva ei liity uutiseen)

Kilpailut

Uusimmat