Hollywood-tähti paniikissa, ohjaaja kielsi harjoittelemasta roolia

16.11.2011 09:15 - Mikko Räsänen

Kiefer Sutherland meni paniikkiin uuden elokuvansa kuvauksissa, kun ohjaaja ilmoitti ensimmäisenä kuvauspäivänä, että elokuva kuvataan ilman harjoituksia.

24-sarjasta tuttu Kiefer Sutherland meni paniikkiin Melancholia-elokuvan ensimmäisenä kuvauspäivänä, kun ohjaaja Lars von Trierin työtavat alkoivat selvitä hänelle. Suhterland oli ajatellut harjoitella kuvattavaa kohtausta vastanäyttelijöidensä Kirsten Dunstin ja Charlotte Gainsbourgin kanssa, käskikin heidän kameroiden eteen.

- Kaikissa tekemissäni töissä on ollut yksi pysyvä käytäntö: menet aamulla töihin, harjoittelet ja vasta sitten kuvaat. Tuota käytäntöä ei oltu koskaan rikottu, Sutherland kertoo San Francisco Chroniclelle.

- Kun tajusin, että ohjaaja haluaa kuvata kohtauksen ilman harjoituksia, menin paniikkiin. Näyttelijälle se on painajaismainen tilanne - varsinkin, koska se oli vielä ensimmäinen kuvaamamme kohtaus ja jokainen haluaisi olla Larsin suosikki.

- Hän vain huusi "Toimintaa!". Minä ajattelin, että "Mitä helvettiä me teemme? Millä sivulla olemme?". Katsoin, miten kahdeksan huikeaa näyttelijää tunsivat kaikki itsensä pelkiksi avustajiksi, jotka eivät tienneet yhtään, mitä tehdä. Ja Lars nautti tilanteesta.

Sutherland selvisi lopulta haasteesta ja kertoo sen kasvattaneen häntä.

- Siitä tuli uskomaton vapauden tunne. Se muotoili uusiksi kaiken, mitä tiesin näyttelemisestä. Sain huikean oppitunnin siitä, miten elää hetkessä. Se oli askel tuntemattomaan ja yksi parhaista askeleista, mitä olen ottanut.

Lähde: Ananova

Kilpailut

Uusimmat