Outo huutokauppa: Kukaan ei halunnut ostaa harvinaista Michael Jackson -elokuvaa

28.11.2011 09:15 - Eeva Rajala

Voisi kuvitella, että kaikki aito Michael Jackson -tavara kävisi kaupaksi kuin kuumille kiville. Toisin kävi Lontoossa järjestetyssä nettihuutokaupassa.

Huutokaupassa oli tarjolla ennen näkemätön dokumenttielokuva Michael Jacksonin vuoden 1993 kiertueelta. Sen hinnan uskottiin nousevan huutokaupassa noin neljään miljoonaan puntaan eli lähes viiteen miljoonaan euroon. Elokuvaa ei kuitenkaan saatu myydyksi.

Dokumenttielokuvassa nähdään harvinaista materiaalia Jacksonin Dangerous-maailmankiertueelta. Materiaalia kuvattiin Argentiinassa, mutta myöhemmin päätettiin, ettei materiaalia julkaistakaan. Voisi kuvitella, että näin harvinainen ja kiinnostava filmin pätkä löytää helposti uuden omistajan. Huutokaupan edustajat Fame Bureausta kertoivat kuitenkin, ettei kyseistä tuotetta ole saatu myytyä.

Toisaalta myyntiongelmat saattavat selittyä tekijänoikeusasioilla. Jacksonin levy-yhtiö käski huutokaupan järjestäjän poistamaan sivuiltaan lyhyen videoklipin dokumenttielokuvasta. Voi siis käydä niin, että mahdollinen uusi omistaja ei saisi käyttää dokumenttielokuvan materiaalia kaupallisessa mielessä.

Jackson oli antanut kyseisen VHS-kasetin autonkuljettajalleen. Jacksonin kerrottiin olevan tyytymätön materiaalin laatuun, joten sitä ei sen takia koskaan julkaistu. Jacksonin kerrotaan antaneen myös koko kuvaustiimille potkut huonon materiaalin kuvaamisesta.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat