Hannele Lauri: Miehet hauskempia työkavereita kuin naiset

29.11.2011 17:15 - Eeva Rajala

Vuoden lopulla valkokankaille palaava näyttelijä Hannele Lauri pitää enemmän miesten kanssa työskentelystä kuin naisten. Syy on yksiselitteinen.

- Miesten keskuudessa on jotain sellaista - puhun nyt näyttelijöistä - he ovat jotenkin reilumpia. Olen aina puhunut tästä, että naiset eivät ole niin rehtiä ja rehellisiä kuin miehet toisillensa. Jotenkin se touhu on letkeämpää. Onko se sitten, ettei esiinny minkäänlaista kateutta miesten kanssa? Eiväthän he voi näytellä naisten rooleja, Lauri toteaa Voicelle.

Näyttelijälegendan mukaan varmasti monella työpaikalla ja teatterimaailmassakin on paljon täysin käsittämätöntä naisten välistä katkeruutta. Hän ei ymmärrä sitä, että joku loukkaantuu, jos joku toinen saakin halutun roolin.

- Mielestäni rooli annetaan sellaiselle henkilölle, joka sopii siihen rooliin. Ei voida ajatella, että "miksi tuo näyttelee tuota enkä minä". Pitäisi katsoa ja lukea se kokonaisuus, että "eihän tuo ole minun roolini", Lauri jatkaa.

Näyttelijätär ei ole huomannut kyseistä ilmiötä miehien kohdalla niin voimakkaana kuin naisten, ja naistenkin puolella kateus näyttäytyy usein selän takana puhumisena. Uudessa Varasto-elokuvassa Hannele Lauri on monen naisnäyttelijän unelmaroolissa, sillä hänellä on pienessä roolissaan vastanäyttelijänään itse Vesa-Matti Loiri.

Varasto-elokuva saa ensi-iltansa 30. joulukuuta. Edellä mainittujen näyttelijälegendojen lisäksi elokuvaa tähdittävät muun muassa Kari-Pekka Toivonen, Aku Hirviniemi ja Minttu Mustakallio.

Suosittelemme

Uusimmat