Epäviehättävät miehet luulevat itsestään liikoja kauniiden naisten seurassa

15.12.2011 15:45 - Karoliina Kotala

Tuore tutkimus paljastaa yllättävää tietoa miesten suhtautumisesta kauniimman sukupuolen edustajiin.

Useat tutkimukset menneinä vuosina ovat todistaneet miesten olettavan naisen olevan heistä kiinnostuneita, vaikka näin ei itseasiassa ole ollut. Tulevassa Psychological Science -lehdessä julkaistaan kuitenkin uusi tutkimus siitä, kuinka yllättäen epäviehättävät miehet uskovat saavansa kauniin naisen varmemmin kuin paremman näköiset toverinsa.

Tutkimuksessa käytiin läpi 200 nuoren miehen ja naisen ajatuksia vastakkaisesta sukupuolesta. Koehenkilöiden tuli arvioida oma puoleensavetävyys asteikolla 1-10 ja sen jälkeen osallistujat kommunikoivat muiden henkilöiden kanssa kolmen minuutin ajan. Tämän jälkeen heidän tuli arvioida tapaamiensa henkilöiden puoleensavetävyys ja näiden mahdollinen seksuaalinen kiinnostus arvioijaa kohtaan. Tulokset osoittivat, että mitä näyttävämpi nainen oli kyseessä, sitä varmemmin miehet uskoivat naisen olevan heistä kiinnostuneita. Erityisesti vähemmän puoleensavetävät miehet uskoivat hyvännäköisten naisten osoittavan heihin suurta kiinnostusta. Sen sijaan hyvännäköiset miehet olivat realistisempia arvioissaan.

- Naisten kannattaakin jättää flirtti niille miehille, joiden kanssa he ovat todella kiinnostuneita päätymään petiin. Miehet tuntuvat ottavan kaikki mahdolliset signaalit ja käyttävän niitä, tutkijat kertovat.

Lähde: Vitals.msnbc

Kilpailut

Uusimmat