Moni ilahtui tänä vuonna, kun joululahjapaketista paljastui uusi iPad. Voice kokosi aloittelijoille vinkkejä iPadin käyttöön.
Ipadin käyttötapoja on lähes yhtä monia kuin sen käyttäjiä. Voice kokosi vinkkejä hyvistä ohjelmista, joihin uusien iPad-käyttäjien kannttaa heti tutustua.
1. Lehdet
Lehtien lukeminen iPadilla on miellyttävää, sillä kuvat näyttävät kirkkaalta näytöltä jopa upeammilta kuin parhaissakaan paperilehdissä. Osa iPadille saatavista lehdistä on näköislehtiä, eli ne ovat täydellisiä kopioita samojen lehtien printtiversioista. Parhaat lehdet taas hyödyntävät iPadin mahdollisuuksia eli käyttävät jutuissaan ääntä, liikkuvaa kuvaa ja interaktiota lukijoiden kanssa. Mikä parasta osa tälllaisista lehdistä on ilmaisia. Aloita siis iPad-lehtiin tutustuminen näistä parhaista ilmaisista lehdistä. Tekniikasta kiinnostuneille voi suositella Suomen suosituinta tablet-lehteäTeknaria. Musiikista, viihteestä ja lifestylesta kiinnostuneiden taas kannattaa ladata ilmainenVoiceMag, jonka uusi numero ilmestyi juuri ennen joulua.
Maksullisista lehdistä näkemisen arvoinen on ainakin Richard Bransonin Project. Englanninkielinen lehti käsittelee kulttuuria, viihdettä, matkailua ja bisnes-maailmaa.
2. Kirjat
Ipadilla suurikin kirjakokoelma kulkee näppärästi mukana. Sähköisten kirjojen hankkimisen voi aloittaa lataamalla esimerkiksi Suomalaisen kirjakaupan tai Elisan kirja-sovellukset. Sovellukset ovat ilmaisia, mutta kirjat ovat luonnollisesti maksullisia.
3. Pelit
Ipad ei ole PC:n tai konsolin veroinen pelikone, mutta hyviä ajanvietepelejä saa iPadillekin pikkurahalla tai jopa ilmaiseksi. Angry Birds -pelistä kannattaa ladata aluksi ilmainen versio, vaikka peliä olisikin tahkonnut kännykällä, Tabletin suurella näytöllä peli nimittäin pääsee todella oikeuksiinsa. Ipadille on myös saatavissa versiot monista suosituista lautapeleistä kutenCarcassonesta, Catanin uudisasukkaista, Monopolista ja Menolipusta. Ipadin grafiikoista parhaat tehot ottaa irti fantasiaseikkailu Infinity Blade II. Myös klassikkopelit kuten Grand Theft Auto III ja Sid Meier's Pirates ovat saatavina hyvin toimivina iPad-versioina.
4. Kirjoittaminen
Moni käyttää iPadia kirjoittamiseen. Laitteessa on valmiina notebook, jolla kirjoittaminen onnistuu hyvin. Jos kirjoittamista aikoo kuitenkin harrastaa enemmän, kannattaa muutamalla eurolla hankkia paremmat siihen sopivat ohjelmat. Esimerkiksi kehuttu iA Writer maksaa vain muutaman euron. Tekstinkäsittelyyn taas tarvitsee eri ohjelman, joista esimerkiksi käy alle 10 euroa maksavat Pages.
5. Musiikki
Musiikin kuuntelu onnistuu luonnollisesti esimerkiksi iTunesilla tai Spotifylla. Ilmaisista musiikkisovelluksista kiinnostava tuttavuus on Aweditorium, josta jokainen voi löytää uusia kiinnostavia artisteja. Musiikin kuuntelua varten kannattaa hankkia kuulokkeet, sillä vaikka iPadin kaiuttimet ovat hyvät, on kuunteluelämys parempi kuulokkeiden kanssa.
6. Navigaattori
Jos iPadin omistaja haaveilee ostavansa autonavigaattorin, voi hän selvitä siitä halvemmalla hankkimalla iPadiin vain navigaattoriohjelman. TomTomin navigaattoriohjelmasta joutuu kyllä maksamaan 60 euroa, mutta halvemmallakin selviää. Navigonin navigaattoriohjelmaa on kehuttu, eikä se maksa kuin 19 euroa - tarjouksessa joskus vielä puolet vähemmän.