Turkulainen etsivä, pelätty FBI-pomo ja koskettava eläintarina - tässä tämän viikon ensi-illat

06.01.2012 12:02 - Eeva Rajala

Tänä loppiaisena elokuvateattereihin saapuu runsaasti kiinnostavia elokuvia.

Vares - kaidan tien kulkijat -elokuva on Antti Reinin neljäs Vares-elokuva. Hautausmaalta Pohjanmaalla on löytynyt nuoren naisen ruumis ja paikallinen pastori palkkaa Jussi Vareksen tutkimaan rikosta. Vares matkaa Kahdenvirranmaankylään, joka on täynnä toistaan oudompia henkilöitä. Myös paikallinen mielisairaala kätkee sisäänsä synkkiä salaisuuksia. Elokuvassa näyttelevät Reinin lisäksi mm. Kari-Pekka Toivonen, Peter Franzen ja Aake Kalliala.

J. Edgar on Clint Eastwoodin ohjaama draama FBI:n kiistellystä nokkamiehestä J. Edgar Hooverista. Mies toimi Yhdysvaltain poliisiviranomaisten ykkösmiehenä yli 50 vuotta. Elokuva kertoo miehestä, jota pelättiin ja ihailtiin, mutta joka piilotteli imagonsa pilaavia salaisuuksia suljettujen ovien takana. Elokuvaa tähdittävät muiden muassa Leonardo Dicaprio, Naomi Watts, Judi Dench.

This Must Be The Place kertoo Cheyennesta, joka on Dublinissa rojalteilla elävä entinen rock-tähti. Viisikymppisenäkin hänellä on yllään goottityyliset vaatteet. Mies ei ole vuosiin ollut puheväleissä isänsä kanssa, mutta isän heikko kunto saa pojan palaamaan New Yorkiin. Siellä hänelle paljastuu, että isä on nuorena kokenut hirveän nöyryytyksen, ja janonut kostoa pakkomielteisesti. Elokuvaa tähdittää muun muassa Sean Penn.

Delfiinitarina-elokuva perustuu tositarinaan urheasta delfiinistä ja hyväntahtoisista ihmisistä, jotka yhdessä käyttivät kaiken kekseliäisyytensä pelastaakseen delfiinin hengen. Delfiini jää kiinni rapuansaan, joka vahingoittaa sen pyrstöä pahasti. Hänet kuljetetaan merisairaalaan ja henkiinjäämiskamppailu on alussa. Elokuvassa nähdään mm. Morgan Freeman ja Ashley Judd.

Kilpailut

Uusimmat