”Mitä, onko tämä mykkäelokuva?” Ihmiset vaativat rahojaan takaisin

19.01.2012 08:30 - Eeva Rajala

Suurena ennakkosuosikkina Oscar-gaalaan lähtevä The Artist -elokuva on saanut ihmiset ymmälleen.

Monille elokuvakatsojille on tullut yllätyksenä se, että mustavalkoinen ranskalaisteos The Artist on todellakin mykkäelokuva. Elokuvasta on puhuttu julkisuudessa runsaasti, mutta siltikin brittiläiset teatterinkävijät ovat vaatineet rahojaan takaisin elokuvan näkemisen jälkeen. Heillä kun ei ollut harmainta aavistusta siitä, että olivat astuneet mykkäelokuvanäytökseen.

Monet ihmiset vaativat rahojaan takaisin Liverpoolissa nähtyään elokuvan. Odeon One -elokuvateatterin edustaja myöntää Daily Telegraph -lehdelle, että mykkäelokuvasta on tullut valituksia. Suuttumusta ei kuitenkaan ollut herättänyt vain mykkyys tai mustavalkoisuus, vaan yleisö oli valittanut myös valkokankaan koosta. Elokuva näytetään pienemmässä koossa kuin muut uutuuselokuvat, sillä näin halutaan kunnioittaa mykkäelokuvan menestysaikaa.

Elokuvateatteri aikoo kuitenkin hyvittää "kamalan kokemuksen" elokuvakävijöille ja mielensä pahoittaneet saavat uuden elokuvalipun haluamaansa näytökseen, mikäli ilmoittavat pettymyksestään heti elokuvan alussa. Kenties näin eri tavalla toteutettujen elokuvien mainoksiin pitäisi laittaa varoitusteksti: "Varoitus: Kyseessä on mykkäelokuva!"

On kuitenkin hyvin mahdollista, että paljon kehuttu ja ylistetty The Artist floppaa elokuvateattereissa, sillä kansa ei välttämättä innostu mykkäelokuvasta tarpeeksi. The Artist palkittiin viime sunnuntaina Golden Globe -gaalassa. Elokuva sai palkinnon parhaana musikaali/komediaelokuvana, ja elokuvan miestähti Jean Dujardin palkittiin parhaana miesnäyttelijä musikaali/komediaelokuvassa.

Suomalaiskatsojille siis tiedoksi: 2. maaliskuuta ensi-iltansa saava The Artist on mykkäelokuva. Katso elokuvan traileri alta:

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat