Verta ja puukkotappeluja - kotimainen uutuuselokuva kielletty alle 16-vuotialta

19.01.2012 12:00 - Eeva Rajala

Helmikuussa ensi-iltansa saava puukkowestern Härmä ei sovi alakouluikäisille. 

Härmä on saanut ikärajakseen K-16. Elokuvan tuottaja, Yellow Film & TV:n varatoimitusjohtaja Jarkko Hentula on tyytyväinen ikärajaan.

- Härmä ei ole lastenelokuva, eikä se siten ole mielestämme sopivaa katsottavaa alakoululaisille. Elokuva on toki fiktiivinen teos, ja siten kaikki Härmän 'puukkohipat' ovat näyteltyjä, mutta kokonaisuudessaan elokuva on kuitenkin tehty realistiseksi, Hentula sanoo.

Hentulan mukaan suomalaiset ovat tottuneet amerikkalaiseen elokuva- ja tv-perinteeseen, missä ammutaan ja lyödään, mutta verta ei näy. Todellisuudessa asia on toisin.

- Elokuvan pääsanoma on kuitenkin hyvin väkivallan vastainen. Härmän päähenkilöt kamppailevat juurikin sen asian kanssa, että pitääkö asiat ratkaista väkivallalla ja vääryydellä vaiko - päähenkilö Mattia siteeraten - tehrä niinku oikein on ja hyvä tuloo, Hentula sanoo.

Uudessa ikärajajärjestelmässä on mahdollista joustaa ikärajasta kolme vuotta, eli näin ollen 13-vuotiaatkin pääsevät katsomaan elokuvaa täysi-ikäisen seurassa. Hentulan mukaan yläkoululaiset pystyvät jo ymmärtämään elokuvassa nähtävän epätodellisuuden.

17. helmikuuta ensi-iltansa saavassa Härmä-elokuvassa näyttelevät muun muassa Lauri Tilkanen, Mikko Leppilampi, Pamela Tola. Katso elokuvan traileri:

Kilpailut

Uusimmat