Renny Harlin myöntää: Jotkut elokuvat harmittavat

23.01.2012 16:15 - Eeva Rajala

Hollywoodissa uraa tekevä suomalaisohjaaja Renny Harlin myöntää Voicen haastattelussa, etteivät kaikki hänen elokuvansa ole välttämättä onnistuneet.

Kaikki pitkän uran tehneet ovat kokeneet ylä- ja alamäkiä. Myös Renny Harlinin historiasta löytyy elokuvia, jotka ovat jälkeenpäin jääneet harmittamaan. Täysi floppi oli esimerkiksi vuoden 1995 elokuva Kurkunleikkaajien saari, joka tuotti Yhdysvalloissa vain 10 miljoonaa budjetin ollessakin kuitenkin noin 100 miljoonaa. Harlin kertoo Voicelle, että jokainen elokuva ei voi olla täysin sydäntä lähellä samalla tavalla kuin joku toinen.

- Elokuvia tehdään erilaisista syistä: Joskus et ole löytänyt hyvää käsikirjoitusta ja teet elokuvan, koska tykkäät tehdä elokuvaa ja tykkäät tehdä töitä, Harlin kertoo.

Harlinin mukaan joskus hyvinkin alkanut projekti saattaa syystä tai toisesta mennä eri suuntaan kuin on suunniteltu. Ohjaaja uskoo, että minkä tahansa luovan ilmaisun alalla kyseessä ei ole matemaattinen tiede, että asiat menevät aina juuri niin kuin on suunniteltu.

- Totta kai on sellaisia elokuvia, joista on enemmän ylpeä ja sitten on sellaisia, että tuo olisi voinut mennä paremmin. Sitähän eivät koskaan kriitikot tiedä, mitä on tapahtunut elokuvan aikana. Sattuuko tulemaan rajumyrsky ja lavasteen tuhoutuivat tai oliko näyttelijä pahalla tuulella, eikä halunnut tulla ulos hotellihuoneestaan, Harlin jatkaa.

Harlinin uusin elokuvan Viiden päivän sota sai ensi-iltansa perjantaina. Elokuva kertoo fiktiivisen tarinan avulla lyhyestä Georgian ja Venäjän välisestä sodasta vuonna 2008. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat