IS: Leijonafanit ihmettelevät MM-kisalippujen karseita hintoja

30.01.2012 08:15 - Eeva Rajala

Lipunmyynti ensi kevään jääkiekon MM-kisojen yksittäisiin otteluihin käynnistyy tänään. Ilta-Sanomien mukaan leijonafanit ovat kuitenkin ihmeissään lippujen hinnoista.

Halvimmillaan lippu Suomen peliin maksaa 155 euroa. Lipun hinta Suomen peliin on alkusarjassa sama, olipa Suomen vastustajana kuka tahansa. Muun muassa helsinkiläinen Sami Kaunismäki kertoo lehdessä hintojen olevan "aika karseat."

- Tylsää, että hinta on aina sama vastustajasta riippumatta, mies jatkaa.

Nelivuotiaan tyttären kanssa kisoihin lähtemistä suunnitellut Jari Veijola oli muun hämmästynyt siitä, ettei lipuissa ole alennushintoja. Perheen pienimmänkin lippu maksaa yhtä paljon kuin aikuisen.

- Älyttömän kallista. Täytyisi ehkä mennä peliin mieluummin kaverin kuin lapsen kanssa, kun ei pieni lapsi vielä sillä tavalla ymmärrä nauttia pelistä, Veijola sanoo.

Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin puolustelee lippujen hintoja muun muassa kotikisoilla ja viime kevään MM-kullalla.

- Tuote on kuitenkin hyvä. Suomessa pelattujen NHL-kauden avauspelien lippujen hinnat ovat samaa luokkaa, ja ottelut olivat loppuun myytyjä, Sulin sanoo Ilta-Sanomissa.

Myös Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kommentoi lehdelle, että kisojen taso on kohdallaan verrattuna hintoihin.

- En sano, että ne halpojakaan ovat, mutta ei niitä ilmaiseksi jaella, Kummola sanoo.

Paketteina on myyty 50-60 prosenttia lipuista, ja kaikki loput liput ovat irtomyynnissä. Sulinin mukaan kisojen järjestäminen Suomessa ei ole halpaa, ja lipputuloja käytetään myös Suomen jääkiekon tulevaisuuden rahoittamiseen.

- Uskon katsojien ymmärtävän ja hyväksyvän sen, että tässä turvataan myös valmennusta tulevaisuuden granlundeille ja vatasille, Sulin jatkaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat