Karmivat kuvausolosuhteet - tähtinäyttelijä taisteli paleltumista vastaan

31.01.2012 15:15 - Eeva Rajala

Irlantilaisnäyttelijä Liam Neeson joutui hyytäviin kuvausolosuhteisiin uuden The Grey – Suden hetki -elokuvan kuvauksissa.

Olosuhteet kuvauspaikalla Kanadassa olivat niin kovat, että Liam Neeson joutui taistelemaan muistaakseen vuorosanansa. Mies kärsi pakkasen aiheuttamasta viiltävästä päänsärystä, jonka moni on tuntenut lievempänä syödessään jäätelöä. Lisäksi Neeson taisteli paleltumisia vastaan koko kuvausten ajan. Neesonin mukaan sääolot lisäsivät hänen roolihenkilönsä epätoivoa, ja roolisuoritusta onkin kehuttu laajasti.

Elokuvassa öljynporausryhmä yrittää selvitä hengissä sen jälkeen, kun lentokone syöksyy maahan ja he jäävät yksin susilauman reviirille keskelle ei mitään.

- Muistan yhden kohtauksen, kun joku sanoi, että jos otamme kohtauksen vielä uudestaan, Liamilla on riski saada paleltumia. Roolisuorituksessa on nähtävissä epätoivoa, sillä mies tosiaan halusi jonnekin lämpimään, Neeson kertoo New York Postille.

Pakkasesta aiheutunut viiltävä päänsärky oli Neesonin mukaan kamalin kokemus, sillä ohjaaja Joe Carnahan ei ymmärtänyt näyttelijöiden vuorosanojen unohtelun johtuvan brain freeze -ilmiöstä. Hän vain kuvitteli, etteivät näyttelijät vain ole kunnolla opiskelleet vuorosanojaan.

- Aivojen ja suun välinen toiminta ei vain onnistunut. Me kaikki tyrimme vuorosanojamme. Oli vain vaikea saada ajatukset kasaan, että se toimisi, näyttelijä muistelee.

The Grey - Suden hetki -elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa ja Britanniassa viime viikon lopulla. Elokuva ja etenkin Neesonin roolisuoritus on saanut runsaasti kehuja. Elokuva saa Suomessa ensi-iltansa 24. helmikuuta. Katso elokuvan traileri alta:

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat