Viisi pahetta joista oikeasti hyödyt

15.03.2012 10:15 - Rea Tallgren

Kuka sanoo, että kaikki paheet olisivat haitaksi?

1. Liiallista television katselua paheksutaan usein. Fakta on kuitenkin, että televisiota katsomalla voi oppia uusia asioita. Visailuohjelmat sivistävät ja treenaavat muistia, draamat ja reality-ohjelmat taas saattavat saada ihmisen ymmärtään omaa elämäänsä ja käyttäytymistään paremmin.

2. Facebookin käyttäminen ei ole ollenkaan niin paha tapa kuin annetaan ymmärtää. Facebookissa voit pitää yhteyttä vanhoihin ystäviin tai lähentyä uusien kanssa. Toimii sosiaalinen media toki myös välineenä tiedon hankintaan, sekä vinkkien kysymiseen mikäli mieltä askarruttaa joku arkipäiväinen pulma.

3. Juoruilu on hyväksi. Se vähentää stressiä ja varsinkin toisten murheista puhuminen saa ymmärtämään, että omat asiat ovat loppuen lopuksi aika hienosti. Pahan puhuminen ja mustamaalaaminen ovat kuitenkin asioita erikseen.

4. Kahvin juominen on hyväksi. Useat tutkimukset todistavat että kahvi vähentää esimerkiksi dementian, Parkinsonin taudin sekä kakkostyypin diabeteksen riskiä. Kaikessa pitää kuitenkin muistaa kohtuus.

5. Sotkuisuus. Sotkuisten ihmisten on todistettu olevan luovempia ja tehokkaampia, kuin niiden, jotka ovat sairaalloisen siistejä.

Lähde: Radio-online

Kilpailut

Uusimmat